To je to što me zanima!

Glavni tajnik HOO-a: 'Barbarin otac nije uhićen! Dobio je jedan papir, odveo sam ga u postaju'

Kako je potvrđeno za 24sata obitelj Barbare Matić obratila se hrvatskom veleposlanstvu u Parizu
Vidi originalni članak

Otac Barbare Matić, hrvatske judašice koja je u srijedu osvojila zlato, prijavljen je da je prisilno poljubio volonterku koja je bila zadužena za smještaj gledatelja, piše francuska televizija BFMTV. Prema informacijama kojima raspolaže francuski Le Parisien, ona je policiji rekla da on uopće nije trebao sjediti na tom mjestu. Pošto je imala zadatak smjestiti gledatelje, primijetila je da on stoji između sjedala C13 i C14, a trebao je biti na sjedalu C04.

SKANDAL NA OI Uhitili su oca zlatne olimpijke Barbare Matić: Prijavili su ga da je prisilno poljubio volonterku

Tada ga je, pišu Francuzi, zamolila da ode na svoje mjesto. Shvatila je da ne priča francuski, ali je u razgovoru na engleskom shvatila kako se radi o ocu hrvatske judašice. Nakon toga mu je, piše Le Parisien, dala da ostane na mjestu. Dodali su kako je bio glasan te da je nakon pobjede navodno volonterku uhvatio za ramena i pokušao je na silu poljubiti prije nego je otrčao dalje. To je potvrdila i svjedokinja koja je vidjela scenu i navela da ga je volonterka pokušala odgurnuti, ali da ju je ipak uspio poljubiti.

Prema pisanju Večernjeg lista, navodno se radilo o nezgrapnom slavlju i nesporazumu. Navode kako je tata Matić svoje oduševljenje podijelio s prvom osobom do sebe, a bila je to volonterka. Poljubio ju je u obraz.

EKSKLUZIVNO Barbara Matić za 24sata: Zlato posvećujem sestri Brigiti, a jedva čekam feštu u svom Splitu

Iako su Francuzi napisali da je muškarac priveden, to je demantirao glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

- Francuska policija je u srijedu kasno navečer došla u hotel i dala gospodinu Matiću papir u kojem je pisalo u koje vrijeme i u koju postaju se u četvrtak mora javiti. Dakle, nije bilo uhićenja. Ono što smo uspjeli saznati od gospodina Matića je da se radi o nesporazumu i HOO, dok ne dobije drugačije informacije, ga i takvog tretira - kaže Krajač za Jutarnji.

Dodao je da ga je sam odveo do policijske postaje te rekao da Matiću nije bilo jasno zbog čega se mora javiti u policiju. 

- Želim naglasiti da on nije član delegacije Hrvatskog olimpijskog odbora, ali naravno da smo mu se stavili na raspolaganje oko bilo kakve pomoći. Pravne i ostale. Uključilo se i Hrvatsko veleposlanstvo u Parizu i u vrlo kratkom vremenu kojeg smo imali na raspolaganju pronašli smo mu ovdašnjeg odvjetnika koji govori i hrvatski jezik - rekao je.

Istaknuo je da nitko iz HOO-a nije bio na tribini pa nisu vidjeli što se dogodilo.

ZLATO U PARIZU Veliki zagrljaj Splićanki! Blanka Mateša čestitala Barbari Matić

U pomoć ocu olimpijke se uključila i hrvatska članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović koja je odmah zvala naše veleposlanstvo. Tražila je konzularnu potporu, odvjetnika i službenog prevoditelja, piše Večernji list. 

- Hrvatskoj veleposlanstvo apsolutno svima koji su u bilo kakvom vidu nevolje i koji nam se obrate pruža svaku potporu i pomoć i sve što je potrebno - rekla nam je Senka Burić privremena otpravnica poslova u hrvatskom veleposlanstvu u Francuskoj. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Bufalo sir 02.08.2024.

    Krkan i njegovi sljedbenici ovdje nisu svjesni - niti je : kulturno, uljuđeno, higijenski, zdravstveno, dopušteno u bilo kojem opravdanju u kulturnim, civiliziranim prostorima ! Čista krkanska fizička dominacija nad ženom s kamenjarskih, primitivnih prostora - gdje je takvo ponašanje očekivano i poželjno. Krkani ostaju krkani - ma gdje bili.

  • Ratro Gans 02.08.2024.

    Znam čovjeka, podmeću mu.

  • Zlatna Vuga 02.08.2024.

    Ništa od toga ne vjerujem osim da je u afektu htio kušnuti bilo koga. Šteta što se natrefio na takvu osobu koja nije shvatila. No s druge strane i ja mrzim taj naš običaj ljubakanja i ovaj novi trend usiljenog grljenja. Cijela priča me podsjeća na policajku koja se uvrijedila na bećarac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare