To je to što me zanima!

Gasit će ga cijelu noć: Požar na Korčuli opet se razbuktao

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Požar na Korčuli, kod Smokvice, gdje je tijekom vikenda izgorjelo 500 hektara šume, maslinici i vinogradi, opet se aktivirao. Na nogama je cijela županija
Vidi originalni članak

Požar  na Korčuli, kod Smokvice, gdje je tijekom vikenda izgorjelo 500 hektara šume, maslinici i vinogradi, opet se aktivirao. Kako smo već pisali, vatrogasci su ga u ponedjeljak ujutro uspjeli djelomično lokalizirati, no popodne se opet razbuktalo. U pomoć gasiteljima stigle su opet i zračne snage, točnije tri kanadera. Kanadere su navečer povukli. 

- Gadno je. Zapuhao je jak maestral i okrenuo je vatru. Srećom, ne širi se prema kućama. Digli smo na noge cijelu županiju. Borba će trajat cijelu noć - rekao je Stjepan Simović, vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije. 

Tomašić: Vatra je došla blizu kuća, ali nisam bila u strahu

- Bilo je panike, požar je došao blizu sela Brna gdje je moja kuća, ali ja nisam bila u strahu jer ovo nije ništa prema onom požaru iz '98. godine – rekla je Ruža Tomašić, europarlamentarka koja je na godišnjem odmoru na Korčuli i koja je ujedno predsjednica kriznog stožera Smokvice. 

Požar kod Primoštena prijetio kućama

U ponedjeljak je buknuo i požar u Širokama kod Primoštena koji je prijetio kućama. Vatrogascima su u gašenju pomagala tri airtractora. Požar je oko 19 sati ugašen. 

Požar izazvao vlak?

Požar je oko 11 sati buknuo kod Perkovića u Šibensko-kninskoj županiji. Navodno ga je izazvao vlak, odnosno iskrenje na tračnicama. Zatvoren je ulaz na čvor autoceste A1 Vrpolje, lokalna cesta Petkovići – Perković te željeznički promet između Šibenika i Perkovića. U pomoć vatrogascima upućeni su i jedan kanader i jedan airtractor. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • koalala 21.07.2015.

    na korculi je toliko gadno da su zvali cijelu unutrasnjost i vojsku da im dodju p9moci... nek je Bog svim tim vatrogascima na pomoci i neka se svaki sretno vrati svojoj kuci

  • Ancica4544 21.07.2015.

    Novi požar :( Gori preko puta, na Pelješcu, Pijavičino, ne izgleda dobro...

  • otočanin_1 20.07.2015.

    Evo sad gori i na Pelješcu. Upravo gledam iz Korčule kako se plamen širi. Grozno

Komentiraj...
Vidi sve komentare