To je to što me zanima!

Francuski restorani moraju dokazati porijeklo jela od mesa

Morat će naznačiti je li meso svježe ili je bilo zamrznuto, odnosno ležalo u hladnjaku. Ti su podaci obvezni za govedinu od 2002.
Vidi originalni članak

Gosti francuskih restorana i zalogajnica uskoro će imati pravo znati odakle je meso koje im konobari serviraju na tanjuru.

Od 1. ožujka restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i janjetine moraju pokazati gdje je stoka uzgojena i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

JOŠ JEDAN UDAR NA DŽEP Nedostatak krmača prasilica povećat će cijenu svinjetine?

Osim toga, morat će naznačiti je li meso svježe ili je bilo zamrznuto, odnosno ležalo u hladnjaku.

Ti su podaci obvezni za govedinu od 2002.

U slučaju piletine, svinjetine i janjetine to je bio slučaj samo za meso koje se prodaje u supermarketima i mesnicama.

Nova uredba dolazi kao odgovor na povećan interes potrošača za podrijetlo hrane.

SOČNO, MEKANO I UKUSNO Jede vam se meso? Tu su odlični recepti i trikovi za pripremu

No, usmjerena je i na stvaranje pritiska za povećanje potrošnje domaćeg mesa u mjestima kao što su školski restorani.

Trenutno, polovica mesa koje se poslužuje u francuskim školskim blagovaonicama dolazi iz inozemstva, priopćilo je ministarstvo.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • IskrenDoBola 31.01.2022.

    Doći će to i kod nas,a ne jedeš u restoranu divljač koju je krivolovac Janko ubio polupijani...

Komentiraj...
Vidi sve komentare