To je to što me zanima!

FOTO/VIDEO Nasilne scene na ulicama Velike Britanije! Zemlje šalju upozorenja turistima...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nasilje je eskaliralo nakon što je krajem srpnja Axel Muganwa Rudakubana nasmrt izbo tri djevojčice. Ekstremna desnica uhvatila se tada i proširila val dezinformacija
Vidi originalni članak

Nemiri krajnje desnice zahvatili su Britaniju posljednjih dana, a strahuje se od novih izbijanja antiimigrantskog nasilja ovaj tjedan, piše CNN. Tako su skupine ekstremnih desničarskih zapalile hotele u kojima su smješteni tražitelji azila tijekom vikenda u dva grada.

Isprobaj Oranž za samo 10 centi te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate!

U požarima su ostali zarobljeni i prestravljeni, dok su u drugim gradovima oštetili javne zgrade i sukobili se s policijom, bacajući predmete na službenike i razbijajući njihova vozila.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 Nasilje je eskaliralo nakon što je krajem srpnja Axel Muganwa Rudakubana nasmrt izbo tri djevojčice. Ekstremna desnica uhvatila se tada i proširila val dezinformacija, uključujući lažne tvrdnje da je napadač bio imigrant, kako bi mobilizirala antimuslimanske i antiimigrantske prosvjede.

ISKORISTI PRILIKU Isprobaj Oranž i čitaj PLUS+ članke za samo 10 centi te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate!

 

Od vrhunca nasilja tijekom vikenda dosad je uhićeno na stotine, dok su se jučer pred sudom pojavili prvi optuženici za sudjelovanje u neredima na sjeveroistoku. Njihove optužbe odnose se na val užasnih incidenata u kojima su policajci napadnuti, trgovine pljačkane, imovina oštećena i višestruki požari.

Prosvjednici su zapalili dva hotela Holiday Inn, u gradu Rotherhamu, u sjevernoj Engleskoj, iu Tamworthu, u Midlandsu, u središnjoj Engleskoj, za koje se vjeruje da su smjestili tražitelje azila koji čekaju odluku o svojim zahtjevima.

Šest osoba optuženo je za prijestupe i pojavit će se pred sudom nakon nereda ispred hotela u Rotherhamu u nedjelju, priopćila je policija Južnog Yorkshirea. To uključuje dva dječaka od 16 i 17 godina, piše Mirror.

NASILNI PROSVJEDI Kaos u Engleskoj: Rulja upalu u hotel s azilantima, htjeli ga zapaliti, intervenirala policija

Nekoliko zemalja, uključujući Australiju, Maleziju, Indoneziju i Nigeriju, izdalo je hitna upozorenja za putovanja za one koji putuju u Ujedinjeno Kraljevstvo, upozoravajući svoje građane da se drže podalje od prosvjeda.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • HerojTito7 06.08.2024.

    tako i treba samo što je sad već kasno za neke evropske zemlje,preplavili ih kojekakvi sa svih strana, uskoro i kod nas, vlast nas je već skoro milijun otjerala a bez prestanka popunjava mjesta sa kojekakvim strancima...

  • More nije voda 88 06.08.2024.

    to je ode za pola godine pogotovo u zagrebu

  • kajzanavek 06.08.2024.

    Budi se desnica, samo da nije kasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare