To je to što me zanima!

FOTO Tuga u Jablanici, ovo je 19 umrlih u stravičnoj poplavi: 'Svi su stradali od mulja i stijena...'

Forenzičari iz Trebinja i Foče, dr. Dražen Damjanjuk i dr. Boris Pejić, identificirali su i napravili obdukciju ukupno dvadeset osoba stradalih u poplavama u Jablanici
Vidi originalni članak

U selu Donjoj Jablanici pronađeno je tijelo posljednje žrtve, čime se završila potraga za devetnaest osoba nestalih u katastrofalnim poplavama i odronima stijenja koje su pogodile sjevernu Hercegovinu i središnju Bosnu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Forenzičari iz Trebinja i Foče, dr. Dražen Damjanjuk i dr. Boris Pejić, identificirali su i napravili obdukciju stradalih u poplavama u Jablanici, pišu Nezavisne novine.

- Nijedan od njih nije imao klasično utapanje, već su svi stradali zbog zapušenja grkljana i dušnika zemljom i muljem, ili su preminuli uslijed mehaničkih ozljeda, zadobivši teške prijelome od stijena i drugog materijala koji je padao na njih - izjavio je Damjanjuk za Nezavisne novine.

Naglasio je da ni on ni njegov kolega nisu utvrdili nijedno klasično utapanje.

Damjanjuk i Pejić radili su prema popisima nestalih Jablaničana, a Damjanjuk je obducirao i bračni par pronađen zagrljen u smrti, dok je Pejić radio na tijelu trudnice u sedmom mjesecu trudnoće.

STRAŠNA TRAGEDIJA Pronašli tijelo posljednje žrtve u Jablanici! Za njom se tragalo posljednjih deset dana...

Iako su do sada radili na brojnim teškim slučajevima, obojica kažu da je ovaj posao bio emotivno izazovan.

- Obradili smo osam leševa iz iste obitelji, a preživio je samo jedan dječačić, što je iznimno potresno. Ipak, to je naš posao. Koliko je na leševima bilo zemlje i mulja možda najbolje govori podatak da je za jedan leš mome pomoćniku trebalo pola sata da ga pripremi za obdukciju - kazao je Damjanjuk. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Totalno lud 14.10.2024.

    Mi hrvatski umirovljenici nemamo za biber a naš vrli premijer šalje pomoć tim muslimanima koji su klali Hrvate po okolnim selima.

  • Nema vise korone 14.10.2024.

    Pljucaju po hrvatskoj, dolaze radit kod nas svake godine im saljemo pare, i prvi pomazemo.. a opet toliko nas mrze i ne vole i to velika vecina

  • ursuss 14.10.2024.

    neka počivaju u miru...sućut obitelji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare