To je to što me zanima!

FOTO Snažno nevrijeme noćas pogodilo Međimurje: Vjetar čupao stabla, padala je i tuča

Vatrogasci su imali desetak intervencija, a tuča je padala od Macinca do Čakovca. U Perivoju Zrinskih u Čakovcu porušena su i stabla
Vidi originalni članak

Snažno nevrijeme zahvatilo je noćas Međimursku županiju te donijelo tuču, pljuskove i jak vjetar koji je čupao brojna stabla i lomio grane diljem županije. 

- Katastrofa prolom oblaka, Ovo je bilo jezivo, Puše jak vjetar i pada ko ludo naravno uz grmljavinu, Tuča je bila u Mačkovcu - komentirali su čitatelji eMeđimurja

PROMJENJIVO LJETO Prognoza za četvrtak: Na jugu vrućine i crveno upozorenje, na sjeveru oluje i vrlo nestabilno

HRT piše da je tuča padala od Macinca do Čakovca te kako su vatrogasci imali desetak intervencija. Uz uklanjanje porušenih stabala, morali su i ispumpavati vodu iz podruma.

Poljoprivrednici su za HRT ispričali da bi im tuča uništila nasade borovnice, aronije, ribizla, da nisu imali mreže za obranu.

Muzej Međimurja u Čakovcu objavio je jutros fotografije nakon što je vjetar poharao Perivoj Zrinskih te srušio stabla kestena. 

-  Kao što smo nedavno iz temelja obnovili utvrdu, morat ćemo iz korijena pomladiti i Perivoj. A na ovakva nevremena se moramo priviknuti, osluškivati prirodu i učiti - napisali su iz Muzeja.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • istinabolibitange 13.07.2023.

    ma ništa

  • 13.07.2023.

    Haarp u akciji

  • luke_webwalker 13.07.2023.

    Jeli na kraju Macinec ili Mačkovec? Ili jedno i drugo? Ili nešto treće...

Komentiraj...
Vidi sve komentare