To je to što me zanima!

FOTO Prosvjed na splitskom Žnjanu protiv proširenja ceste: 'Radovi će ugroziti apartmane'

Prosvjednici traže da se prvo izgradi put koji bi tu ulicu spojio s Bračkom ulicom, što bi normaliziralo promet ulicom i uklonilo sigurnosne rizike zbog sadašnjeg prometnog začepljenja
Vidi originalni članak

Skupina građana splitskog kotara Žnjan u petak je mirnim prosvjedom izrazila nezadovoljstvo jer se radovima na proširenju ulice Put Žnjana ugrožava promet, dovode u opasnost djeca i onemogućava pristup vozilima hitne medicinske pomoći i vatrogascima.

- Sadašnjom regulacijom prometa ulicom Put Žnjana nemoguć je pravodoban dolazak vozila hitne pomoći i vatrogasaca, što može izazvati tragične posljedice - rekla je Davorka Jurišić, stanarka u ulici Put Žnjana.

Istaknuvši kako će radovi u ulici trajati 10 mjeseci, ustvrdila je da će to ugroziti egzistenciju stanovnika koji se bave iznajmljivanjem apartmana i pozvala gradske vlasti da privremeno obustave radove na proširenju.

SPLIĆANI NISU ODUŠEVLJENI... TikToker: 'Split je superjeftin! Tu se osjećate bogato!'; Stižu mu odgovori: 'Jesi ti bio u Splitu?!'

Prosvjednici traže da se prvo izgradi put koji bi tu ulicu spojio s Bračkom ulicom, što bi normaliziralo promet ulicom i uklonilo sigurnosne rizike zbog sadašnjeg prometnog začepljenja.

Predsjednik stranke Centar u kotaru Žnjan Tonči Vatavuk pozvao je građane na strpljenje odbacivši zahtjev za izgradnjom puta koji bi bio spoj s Bračkom ulicom jer takvo što nije predviđeno urbanističkim planom.

- Sadašnje neugodno stanje trajat će do 15. lipnja, a nakon toga preko jedne privatne parcele izgradit će se privremeni put kojim će građani moći doći na Šetalište Ivana Pavla Drugog na Žnjanu - kazao je Vatavuk istaknuvši da je više puta pregovarao s gradskim vlastima o pronalaženju rješenja za Put Žnjana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Selo_malo 17.05.2024.

    Treba gostima, uz zimmer frei, pružiti i odgovarajuću infrastrukturu i uređene, dostupne sadržaje

Komentiraj...
Vidi sve komentare