To je to što me zanima!

FOTO Pronašli crve u Bajaderi. Kraš: 'Moljac može ući zbog lošeg skladištenja proizvoda'

Oglasili su se i iz Kraša te kažu da su mnogi njihovi proizvodi osjetljivi na uvjete skladištenja.
Vidi originalni članak

Jedan kupac iz Koprivnice tvrdi da je pronašao crve u pakiranju Bajadere u trgovini. Slična situacija dogodila se s Bajaderom kupljenom na istom mjestu u siječnju, a onda i u lipnju.

- U tvornički upakiranoj ambalaži popularne slastice, s urednim rokom valjanosti (do 2.1.2025.), izmilili su debeli, bijeli crvi! - objavila je potrošačka udruga Halo, inspektore. Oglasili su se i iz Kraša te kažu da su mnogi njihovi proizvodi osjetljivi na uvjete skladištenja.

- Kaže se kako jednom može biti slučajnost, ali dvaput ili triput, postaje pravilo. Slično je tome i kada se u različitim terminima, u istoj trgovini, dogodi identičan problem s istim proizvodom. E, tada to više ne može niti smije biti samo "slučajnost"?! To tada postaje ozbiljan problem, kako za potrošače, tako za trgovca i proizvođača. - javljaju dalje.

- Većina naših proizvoda osjetljiva je na čuvanje i skladištenje na tržištu. Kod Bajadere postoji mogućnost zagađenja "infestacije" zbog neprikladnog skladištenja u nepropisanim uvjetima. Htjeli bismo napomenuti da je do razvoja ličinke moljca (infestacije) potrebno razdoblje od 21 dana. Moljac, naime, može prodrijeti kroz ambalažu ako je skladištenje neprimjereno te ako je proizvod držan u blizini npr. brašnastih proizvoda. Podatak o razdoblju razvoja ličinke moljca dobiven je studijom Agronomskog fakulteta u Zagrebu te sa sigurnošću možemo tvrditi da takav proizvod nije izašao iz Kraša. Nažalost, na uvjete na tržištu ne možemo u potpunosti utjecati. - odgovorili su iz Kraša.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Prekobicnjak 21.10.2024.

    Sad je ovo čudo a crvi su u krumpiru, salati, zelju itd a moljci u riži brašnu odjeći itd. Pazite kad jedete, nisu otrovni.

  • Blue-Babaroga 21.10.2024.

    Dobro dok nisu svinjski papci nađeni

  • liliZG2.0 21.10.2024.

    kvaliteta sastojaka koje idu u bajaderu potpuno su pala na niske grane, da ne kažem kao su pokušali to smuljati sa dodavanjem šećera no to se jako osjeti, čujem da niti griote ne liče na sebe, a napolitanke imaju najtanji mogući premaz punjenja ikad. nekada su bili pojam kvalitete , danas.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare