To je to što me zanima!

VIDEO Olujne ćelije pogodile su Sloveniju, tuča razbijala stakla. Nevrijeme ide prema Hrvatskoj

Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra, upozoravaju iz Državnog hidrometerološkog zavoda
Vidi originalni članak

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, a trenutno se kreću prema sjeveroistoku, a ispred njih se stvaraju nove oluje. Najjače nevrijeme dogodilo se u Dolenjskoj. Snažna tuča je razbijala stakla na automobilima. Brojni vozači sklonište su potražili ispod nadvožnjaka, iako je zaustavljanje tu zabranjeno. Nevrijeme s pljuskovima će tijekom dana zahvatiti cijelu Sloveniju, a oluja se kreće prema Hrvatskoj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Crveni meteoalarmi na snazi su u ponedjeljak za dvije regije, zagrebačku i osječku regiju zbog grmljavinskog nevremena koje se kreće prema Hrvatskoj. Upaljen je i narančasti meteoalarm za još dvije regije, riječku i dubrovačku. Veliko nevrijeme se očekuje već do 15 sati.

U osječkoj regiji očekuje se lokalno grmljavinsko nevrijeme s prolazno olujnim vjetrom i tučom od 19 sati. Minimalne temperature bit će iznad 20 stupnjeva. DHMZ upozorava na rasprostranjene i snažne oluje, uz opasnost od munja, tuče, bujica i olujnog vjetra.

- Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ponedjeljak se očekuje postupan porast naoblake, najkasnije na jugu. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj vjerojatno je i grmljavinsko nevrijeme.

U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 °C.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • mars7 01.07.2024.

    Polako ide Prema jadranu ovdje 35

  • nori 🖖 01.07.2024.

    Kad i gdje je doček ?

  • apagesatanas 01.07.2024.

    Ti crta...... da je protugradna obrana dobra, imali bi je i Italijani koji svoju poljoprivredu štite mrežama. Koliko dobro im ide najbolje govorio podatak da proizvedu hranu za cijelu naciju od 60 milijuna stanovnika. I to nije sve, već daljnji poljoprivredni višak ( koji lijepo prerade i upakiraju) izvoze diljem svijeta u vrijednosti od 64 milijarde eura. Pa se vi Hrvati bavite cimerfrajom, zidanjem preskupih stanova i nula kopanja i štihanjan polja koja usput i nisu navodnjavanja. Nema to sve veze. Glavno je da su Hrvati ( 3,8 milijuna stanovnika DOMOLJUBI), koji se nisu u stanju prehraniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare