To je to što me zanima!

FOTO Ovo je naša Zara. Pomaže u Jablanici, traži nestale: 'Ona može zamijeniti i 30 spasilaca'

Drugi dan nakon stravične nesreće koja je pogodila Jablanicu i okolicu, i dalje se traga za nestalima i sanira ogromna materijalna šteta.
Vidi originalni članak

Jedanaest HGSS-ovaca koji su otišli prema BiH i danas pomažu spasiteljima u jablaničkom kraju. Na terenu su s četiri terenska vozila, dva plovila i potražnim psom Zarom. 

Naši HGSS-ovci su jučer dostavljali lijekove, hranu i vode za lokalni dom zdravlja koji je voda odsjeka od ostatka mjesta nakon velikih poplava. 

24SATA U JABLANICI Spasioci uspjeli spasiti dječaka iz ruševina: 'Bio je ispod ploče teške dvije tone! Živ je i zdrav'

- Dugo smo se probijali prema Jablanici, putevi su zatrpani odronima. Nekih kuća više nema, neke su zatrpane... Situacija je prilično kaotična... - kažu HGSS-ovci.

S njima je i kujica Zara koja, kako je nedavno izjavio drugi član potražnog tima Ante Dužević, može zamijeniti i do 30 ljudi.

STRAŠNE TRAGEDIJE VIDEO Žrtve poplave: Preminula trudnica, ostavila kćer iza sebe. Paru poginulo 9 članova obitelji

- U potragu idemo samo nas dvoje kako ne bi bilo ometanja i kako bi pas uspješno pronašao unesrećenog. Važno je da se to sve radi kroz nekakvu igru, zato je potrebna koncentracija i da nema ničega što bi psa moglo ometati, i da ne osjeti to kao neko moranje - pojasnio je HGSS-ovac A. Dužević, koji je Zaru sam i istrenirao.

Tijek događanja pratite iz minute u minutu OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • tina valentina 06.10.2024.

    Ono što je najzalosnije 95% tih istih ljudi bi Zaru stavili doživotno na pola metra lanca,jer "kerovima" nije mjesto u kući. Ali eto...Zara ce i dalje tražiti, jer psi ne poznaju zlo.

  • Stari maher 06.10.2024.

    Zara se može probiti u šupljine gdje čovjek ne može. Vidite kako je blatna od mulja. To je velika prednost psa.

  • fakinen 06.10.2024.

    Čitam naslov i članak pa iznosim svoje logičko razmišljanje i dajem mišljenje. Ako Zara zamjenjuje 30 spasilaca, onda treba zaposliti nešto više takvih psića, a spasiocima dati otkaze da ne opterećuju proračun sa svojim plaćama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare