To je to što me zanima!

FOTO Kolinda i suprug Jakov su dali glas na biralištu u Zagrebu: Stigli nasmijani i raspoloženi

Na nedjeljnim izborima za Europski parlament nešto više od 3,7 milijuna hrvatskih birača ima pravo odlučiti kojih će ih 12 hrvatskih zastupnika idućih pet godina predstavljati u tom Parlamentu
Vidi originalni članak

Hrvatska po četvrti puta sudjeluje na europskim izborima, a prvi birači svoj su glas dali odmah nakon otvaranja birališta u 7 sati. Svi oni koji još nisu, mogu glasati do 19 sata kada se birališta zatvaraju.

Svoj glas je dala i bivša predsjednika Kolinda Grabar Kitarović. Ona je jutros sa suprugom Jakovom stigla na biralište kod Osnovne škole Matka Laginje u Zagrebu.

Na nedjeljnim izborima za Europski parlament nešto više od 3,7 milijuna hrvatskih birača ima pravo odlučiti kojih će ih 12 hrvatskih zastupnika idućih pet godina predstavljati u tom Parlamentu.

GLASATI SE MOŽE DO 19 SATI Prvi birači glasali na izborima za EU parlament: Sva birališta otvorena, za sada nema gužvi

Među njima su i hrvatski birači u inozemstvu, u 40 država.

Zbog vremenske razlike, prva biračka mjesta za izbor 12 hrvatskih europarlamentaraca, otvorena su u Australiji, u subotu u 23 sata, po hrvatskom, odnosno u 7 sati po lokalnom vremenu.

Na glasačkom listiću kojeg birači dobivaju je 25 lista s imenima 300 kandidata.

Prvi izborni rezultati znat će se u nedjelju u 23 sata, nakon što se zatvore biračka mjesta u Italiji, državi članici Europske unije čiji birači posljednji glasuju.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • anedane 09.06.2024.

    Borba za platu od 8000eur

  • optimistican 09.06.2024.

    oooooo Jaki pa ti si jos u igri????nema te s njom od kada je zavrsila mandat,a sada te izvadil iz formalina za slikanje...fino fino...

  • batman12 09.06.2024.

    zima vani

Komentiraj...
Vidi sve komentare