To je to što me zanima!

FOTO Kaos na istoku Zagreba: Tramvaji i dalje ne voze, ZET i HEP rade na otklanjanju kvara

Od ranog jutra u ponedjeljak tramvajske linije ZET-a zbog kvara ne voze od Maksimira do Dubrave: 'Otklanjanje kvara očekuje se najranije u utorak'
Vidi originalni članak

Iz ZET-a su u ponedjeljak navečer priopćili kako zbog  tehničkog kvara u ispravljačkoj stanici Dubrava, zaduženoj za opskrbu električnom energijom tramvajske mreže na istoku Zagreba, od ranih jutarnjih sati u ponedjeljak tramvajske linije 4, 7, 11 i 12 prometuju skraćeno do Maksimira. 

ZET je odmah angažirao autobuse koje putnike prevoze od Maksimira do Dupca. Na otklanjanju kvara bez prekida rade i djelatnici Končara i HEP-a. 

Najranije tijekom utorka očekuje se normalna uspostava tramvajskog prometa.

- ZET-ov Centar za nadzor, upravljanje i razvoj prometa prati situaciju na terenu i prilagođava prijevozne kapacitete potražnji na toj dionici te koordinira polaske preostalih tramvajskih linija koje se okreću u Maksimiru - javlja ZET.

Dio tramvaja je tijekom noći bio stacioniran na tramvajskim koridorima širom grada jer nisu bili u mogućnosti vratiti se u spremište Dubrava. 

- Upravo s ciljem da se slične poteškoće ubuduće izbjegnu i osigura stabilna opskrba tramvajske mreže električnom energijom, u tijeku je modernizacija ispravljačkih stanica Zvijezda, Patačićkina i Daničićeva u sklopu EU projekta vrijednog gotovo 35 milijuna eura, sufinanciranog iz Kohezijskog fonda. Također se ulaže i u modernizaciju tramvajske infrastrukture te se tijekom ove godine očekuje rekonstrukcija triju najkritičnijih tramvajskih dionica - napominju iz ZET-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • HDZ u Srcu Zauvijek 25.06.2024.

    evo vam vas promasevic

Komentiraj...
Vidi sve komentare