To je to što me zanima!

FOTO Buktinja na brdu u blizini Splita 'progutala' sve osim ove kućice. Vlasnik: 'Kosimo travu!'

Na opožarenom području stoji jedna kamp kućica u kojoj vlasnik drži opremu za pčelarstvo. Iako je cijela padina brda pod vatrom, okolica ove kućice potpuno je netaknuta
Vidi originalni članak

Udar groma izazvao je požar na brdu Markovača istočno od Žrnovnice, a vatra se širi u svim smjerovima. Iako je sinoćnja oluja i pljusak ugasio veći dio vatrene fronte, dio se i dalje širi prema području naseljenom mjestu.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog puhanja maestrala požar se popodne proširio na područje Srinjina i kreće se u pravci naselja Sitno te su u njegovu gašenju, osim vatrogasaca, angažirani i jedan kanader i jedan air traktor, rekli su Hini u vatrogasnom središtu. Kuće i stambeni objekti trenutno nisu ugroženi, rekli su vatrogasci.

NEPROSPAVANA NOĆ Vatrogasci se i dalje bore s požarom kod Splita: Prijetio kućama, gase ga i kanaderi GALERIJA FOTO Strašna oluja na splitskom području! Munje izazvale više požara na padinama Mosora!

Padine su početkom prošlog stoljeća bile gotovo u cijelosti obrađene, no desetljeća zapuštenosti dovele su do toga da one obrastaju u makiju te bivaju opožarene svakih nekoliko godina. Posljednji požar na tom području buktio je 2017. godine, 'progutao' je veliku površinu makije i borove šume, a proširio se sve do predgrađa Splita.

Na opožarenom području stoji jedna kamp kućica u kojoj vlasnik drži opremu za pčelarstvo. Iako je cijela padina brda pod vatrom, okolica ove kućice potpuno je netaknuta. Vlasnik Niko Barbarić za Dalmaciju danas je otkrio kako je to moguće.

BUKTINJA NA ŽRNOVNICI Požar kod Splita širi se prema naselju. Stiže još vatrogasaca, gase ga kanader i Air Tractor

- Redovito kosimo i čistimo okolicu kuće, a požar nema šanse kada dođe do uređenog zemljišta. Identično se dogodilo 2017. godine kada je cijelo područje izgorjelo, a okolica naše kućice ostala je potpuno netaknuta - rekao je Barbarić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • TECHNO VIKING 28.08.2024.

    ae

  • čuva državnogpečata 28.08.2024.

    Sad će ti ovi tovar kuću zapalit, jer im se ne uklapaš u kodeks ne činjenja ništa...

  • dobar loš zao No1 28.08.2024.

    Treba čistiti..,mi bi sve zabetonirali,,a kisik čemo dobiti od neke aplikqcije na mobitelu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare