To je to što me zanima!

FOTO Brutalni napad na bolnicu u Kijevu šokirao svijet, Zelenski poručio: 'Osvetit ćemo im se'

Roditelji su noseći bebe izašli na ulicu pred bolnicom, jecajući ošamućeni nakon rijetkog zračnog napada preko dana. Razbijeni su prozori, a stotine stanovnika Kijeva je pomagalo ukloniti krhotine
Vidi originalni članak

Rusija je u ponedjeljak pogodila Ukrajinu s jednim od najžešćih raketnih napada u posljednjih nekoliko mjeseci. Meta im je bio ponovno glavni grad Kijev, a među brojnim ciljevima napada bila je i dječja bolnica. Ukupno je poginulo 41 ljudi, a 166 ih je ozlijeđeno. 

BBC piše da je u napadu na Kijev poginulo i dvoje ljudi u dječjoj bolnici Ohmatdit, koja je pretrpjela razaranja. Lesia Lisicia, liječnica iz bolnice, za BBC je opisala trenutak udara kao nešto "filmski, s velikim svjetlom i strašnim zvukom".

- Dio bolnice je uništen, a u drugom je izbila vatra. Oštećeno je 60 ili 70 posto bolnice - rekla je.

Roditelji su noseći bebe izašli na ulicu pred bolnicom, jecajući ošamućeni nakon rijetkog zračnog napada preko dana. Razbijeni su prozori, a stotine stanovnika Kijeva je pomagalo ukloniti krhotine.

NEMA MIRA Stručnjak o ratu u Ukrajini za 24sata: 'Predviđam eskalaciju. Sukob će biti žešći s više mrtvih'

Volodimir Zelenski ovaj je napad nazvao 'brutalnim', a Vladimira Putina je opisao kao 'krvavog kriminalca'.

- Osvetit ćemo se tim ljudima, Rusiji ćemo zasigurno pružiti snažan odgovor s naše strane. Pitanje za naše partnere je: mogu li oni odgovoriti? - izjavio je Zelenski u posjetu Poljskoj na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s poljskim premijerom Donaldom Tuskom.

Diplomati su rekli da će se Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda sastati u utorak na zahtjev Velike Britanije, Francuske, Ekvadora, Slovenije i Sjedinjenih Američkih Država.

Rusko ministarstvo obrane je reklo da su njene snage izvele napade na ciljeve ukrajinske obrambene industrije i zrakoplovne baze u zemlji. Moskva opetovano poriče da namjerno gađa civile i civilnu infrastrukturu iako je u njenim napadima poginulo tisuće civila otkako je započela svoju invaziju u veljači 2022.

Do napada je došlo dan prije trodnevnog samita NATO saveza, na kojem se očekuje i Zelenskij, a Ukrajina će biti jedna od ključnih tema.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Anonimus2017 09.07.2024.

    Osveti im se, pa će oni tebi, pa ti njima, pa oni tebi.....do posljednjeg ukrajinca koji ne pobjegne na zapad kao jeftina radna snaga ili dezerter

  • rOBO dROB 09.07.2024.

    Kod konjušara i dalje samo kmee kmee..možda da Ukrajinci zahvale Zelenskom što ne želi ni pod koju cijenu primirje...Naravno, kad poginu civili na Krimu onda je to "pogreška RUske PZO" Kad se desi ista stvar u Kijevu onda to NIJE pogreška Ukrajinske PZO nego namjerno ubijanje civila.... Klasicna zapadna medijska debilana za ukroretarde... a možda pomogne da se izmuze koš koja milijarda dolara

  • vilim1234 09.07.2024.

    Zelenski i Ukrajinci nikada ne lazu,i ciji je Zagrebacki dron,Ukrajinci tvrde da je Ruski 

Komentiraj...
Vidi sve komentare