To je to što me zanima!

Udruga dobavljača Agrokora: Prodaja je najbolja opcija, osigurava stabilnost poslovanja

Iz Udruge dobavljača Agrokora uputili su priopćenje u kojem su se osvrnuli na prodaju Fortenove
Vidi originalni članak

U ime Udruge dobavljača Agrokora koja je imenovana kao administrator isplate Graničnog duga temeljem Nagodbe sklopljene u postupku Izvanredne uprave nad društvom Agrokor d.d. i njegovim ovisnim i povezanim društvima (Trgovački sud u Zagrebu, posl. br. St-47.St-1138/17) i u provedbi Nagodbe od strane društva Fortenova Group TopCo B.V. izdanog Zapisa o zajmu dobavljača, izvješćujemo vas kako kao slijedi:

Potvrđujemo primitak vašeg dopisa od 26.04.2023. kojim nas izvješćujete o inicijativi za vlasničkim restrukturiranjem Fortenove grupe u namjeri stabilizacije poslovanja svih operativnih društava Grupe i stvaranju pretpostavki za njegov održivi razvoj na zadovoljstvo svih uključenih: potrošača, zaposlenika, dobavljača i ostalih dionika.

OBJAVILI IZ KOMPANIJE Prodaje se Fortenova grupa

Uvažavajući sve okolnosti u kojima se Grupa trenutno nalazi, pogotovo imajući u vidu prisustvo sankcioniranih osoba u dioničarskoj strukturi, Udruga je stajališta da je predloženi model prodaje u strukturiranom postupku najbolja opcija koja osigurava stabilnost dugoročnog poslovanja i okončanje postupka restrukturiranja.

Udruga posebno pozdravlja namjeru da se u postupku prodaje Fortenova Group MidCo B.V. prije bilo kakvog drugog plaćanja iz prikupljenih sredstava isplati tzv. Granični dug prema kvalificiranim dobavljačima koji su omogućili kontinuitet poslovanja u najtežim trenucima poslovanja Grupe.

Koristimo priliku zahvaliti se zaposlenicima i managmentu Grupe na uspješnom oporavku i razvoju kompanije te nastavku dosadašnje prakse zastupljenosti hrvatskih proizvoda i dugogodišnjih dobavljača i uvjereni smo da će namjeravani proces vlasničkog restrukturiranja dodatno poboljšati ovakvu suradnju i praksu.

RJEŠAVANJE VLASNIŠTVA Ekonomisti o prodaji Fortenove: Kad Rusi izađu iz vlasništva, to stvara povjerenje partnera u EU

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mislim 27.04.2023.

    Todoriću požuri ovi lopovi hoće da uzmu lovu prije nego ti sve vrate a vi pametnjakovići koji ste pljuvali po todoriću sad vidite tko je lopina da nije napravljena hajka agrokor bi sad bio svjetska firma a ovako će tek sad propast zajedno sa dobavljačima a ovi sad hoće zbog sankcija rusima da sve uzmu sebi a dobavljači sad će tek kukati

  • Razočarani Hrvat 27.04.2023.

    Onda će se jednog dana neki hrvatski moćnik sjetiti da je i prodaja naših jadranskih otoka najbolja za stabilnu budučnost !?

  • 69bobo 27.04.2023.

    "najbolja je prodaja" plodnu hr zemlju je najbolje prodati jer mi ne znamo zasaditi i prodati hranu koja će uskoro postati zlato. Postali smo Afrika ali još ne znamo čija kolonija. Kupujmo hrvatsko postaje prošlost :(. I sve mirno promatramo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare