To je to što me zanima!

Fikretu Abdiću-Babi sude zbog prevare, on pio kavu

Na Općinskom sudu u Karlovcu počelo je suđenje Fikretu Abdiću, koji je uspostavio Autonomnu Pokrajinu Zapadnu Bosnu. U Puli već služi kaznu
Vidi originalni članak

Na Općinskom sudu u Karlovcu započelo je suđenje Fikretu Abdiću Babi, nekadašnjem šefu Agrokomerca i političaru koji je uspostavio Autonomnu Pokrajinu Zapadne Bosne. Abdić je u Karlovac stigao u pratnji pravosudnih policajaca iz Pule gdje služi 15-godišnju kaznu za ratni zločin. Terete ga da se 2004. kod javne bilježnice lažno predstavio kao direktor austrijske tvrtke Agrokomerc-Handelsges, iako to nije bio od 1997. te je tako u karlovačkom Agrokomercu za izvršnog direktora postavio Sulejmana Ćufurovića.
- Ovo je montirani proces kojim se na mala vrata želi promijeniti struktura vlasništva u Agrokomercu, a mog branjenika se želi prikazati kao krivotvoritelja što nije točno jer je on bio direktor Agrokora u Beču, kao i u Karlovcu i Velikoj Kladuši - rekla je Fikretova odvjetnica Vesna Grčević Vukadin te dodala kako je današnja parnica definitivno išla u njegovu korist.
- Ne osjećam se krivim, a u spisu imate lažne dokumente - rekao je Abdić i dodao kako je samo pokušavao objasniti odnose Agrokomercovih tvrtki u Velikoj Kladuši, Beču, Rijeci i Karlovcu. Tvrdio je i da je on jedini u tom krugu bio “pravedniji od Boga”, a drugi su kršili zakone. Sutkinja ga je upozorila da je u Hrvatskoj i da mu se sudi za konkretno djelo. Ipak, dopustila mu je da u sudnici pije kavu jer joj se potužio da mu se jako suše usta.
- Ma pogledajte što rade Polančecu. To je sitnica u odnosu prema onome što su napravili meni. Ti milijuni koje spominju uz njegovo ime mnogo su manje novca od mog udjela u deset hotela u Hrvatskoj - rekao je Abdić za Večernji list.
Do sljedeće parnice Abdićeva odvjetnica se obvezala sutkinji Elmi Kaleb Mamić dostaviti presudu Ustavnog suda BiH u kojoj stoji da se zabranjuje mijenjati Agrokorova direktora sve dok u trgovačkom društvu ima vlasnički udio.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Elvis-EliMurtic 26.09.2011.

    vrijedate naj postenijeg covjeka koji se jedini borijo za BIH pa vidite i sami sto je FIKRET ABDIC BABO izgradijo,izgradijo je skoro cjelu BIH zaposljavao je staro i mlado sve je moglo raditi kod BABE a u danasnje vrijeme mi mladi takoder i vi stari mi nemamo posla rado bi radili ali nemamo gdje a za sve su to krivi kriminalci koji su ga zatvorili tako postenog covjeka

  • sabo 21.09.2010.

    Sjećate li se stare jugoslovenske himne? Ima jedan dio koji nikad ne zastarjeva: \"Proklet bio izdajica svoje domovine\". Ovime ne zazivam staru jugu

  • drug Tito_1 21.09.2010.

    zašto ne bi pio kavu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare