To je to što me zanima!

Femicid nije obično ubojstvo, motivirano je diskriminacijom

Femicid je ubojstvo zbog spola žrtve, odnosno ubojstvo motivirano spolom žrtve. I bit će ga sve dok ne iskorijenimo različite oblike nasilja nad ženama
Vidi originalni članak

Žena ubijena u Bjelovaru u subotu ujutro peta je usmrćena žena u Hrvatskoj od početka godine. Žrtva je svoga zeta, koji je prije samoubojstva teško ranio i suprugu. Pet ubijenih žena u pet mjeseci - jedna mjesečno, hoće li ih biti još sedam do kraja godine, što se događa?

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • joža koji vidi 21.05.2024.

    kako bismo okarakterizirali ili nazvali abortus ubojstvo nerođenog djeteta

  • MoIloMoron 21.05.2024.

    Kao prvo, kako uvođenje tog famoznog femicida štiti žene?! I drugo, kako se dokazuje da je motiv ubojstva bila diskriminacija?! Pa ono sad nedavno na Kvatriću, stari bračni par, susjedi koji su ih desetljećima poznavali da su bili krasni i dobri ljudi. I onda je je stari od 62 godine ubio svoju ženu nakon nekih 40 godina braka, i to je proglašeno za femicid! Gdje vi tu iščitavate da je to ubojstvo bilo motivirano nekakvom diskriminacijom?! Kakva diskriminacija?! Vjerojatnije je da se starom odjednom nešto pošemerilo u glavi pa ju je ubio, inače ne bi bili tolike silne godine u braku, da je u pitanju diskriminacija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare