To je to što me zanima!

Evo zašto je u Hrvatskoj sve postalo preskupo: 'Zato što i dalje trošimo ko blesavi... '

Austrijski ekonomist Fridrich Schneider, koji godinama proučava sivu ekonomiju u Europi, tvrdi da će se ove godine u hrvatskoj sivoj zoni stvoriti čak 30 posto hrvatskog BDP-a, donosi novi broj Expressa
Vidi originalni članak

U deindustrijaliziranoj i iseljenoj Rijeci kvadrat polovnog stana prodaje se za 2500-4000 eura, a u 75 kilometara udaljenom Trstu pristojan stan možete naći za 1400 eura po četvornome metru! Kad pokušavaju pronaći opravdanje zašto je hrvatska preskupa, državni se dužnosnici odmah dohvate turizma kao glavnoga krivca jer gura cijene uslužnog sektora prema gore. Turizam je zaštitni znak Rima, a tamo se ovih dana u kafiću kraj Koloseuma može popiti kava s mlijekom za 1,2 eura, a na zagrebačkom Jarunu nema je za manje od 2,30 eura. Talijani pizzu prodaju za sedam ili osam eura, Hrvati uredno naplate od 9 do 13 eura. Španjolski taksist put od pet kilometara naplatit će vam pet ili šest eura, a s hrvatskim možete biti sretni ako vam uzme samo 50 eura.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 97

  • bcelija 13.10.2024.

    Treba bojkotirati kupovini, od tržnice do supermarketa sa super popustima, akcijama. Sve je prevara i pljačka. U svakoj trgovini cijene su različite zato što ih određuju u svakoj trgovini po volji šefa. Narod kupuje jer mora ali neka svatko razmisli mora li baš to i baš toliko.Kradu nas na veliko!!!! Sve što vam izgleda skupo nemojte kupovati!

  • urnebes 13.10.2024.

    Prosjek plaća nije mjerilo, uvijek se polazi od naj niži primanja, a takvi su u većini i oni su problem, a ne oni koji primanja imaju višestruko spram naj nižim.

  • edv 13.10.2024.

    mi imamo najveći PDV u Europi i nije čudo da je toliko sve skupo dodaj PDV 25 posto i normalno da je onda sve preskupo Danska ima isto toliko PDV 25 posto ali prosjek plaće im je 5500 eura na mjesec a ti dobiješ 800 eura na mjesec pa ajde ti zivi onda

Komentiraj...
Vidi sve komentare