To je to što me zanima!

Evo koje je posuđe toksično: Emajl, teflon, inoks, aluminij...

Kakvoća jela ovisi o vrsti namirnica i načinu njihove pripreme, a pritom je važno od čega je izrađeno posuđe u kojemu kuhamo
Vidi originalni članak

Oprez – neki materijali otpuštaju štetne sastojke u hranu pa je dobro znati koji su (ne)poželjni u vašoj kuhinji.

U raspravama o zdravstvenoj ispravnosti posuđa osobito su "pod upitnikom" neprijanjajuće površine zbog mogućih toksičnih reakcija pri kuhanju, piše Večernji list.

Staklo

Nema štetnih kemijskih reakcija u dodiru s hranom. Sastoji se od prirodnih tvari i smatra se jednim od najzdravijih izbora za kuhanje. Posuđe od vatrostalnog stakla jednostavno se održava i podnosi visoke temperature, ali izbjegavajte nagle promjene toplo-hladno jer mogu izazvati pucanje stakla.

Više čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare