To je to što me zanima!

Europska unija aktivirala Mehanizam civilne zaštite za hitnu pomoć Bosni i Hercegovini

Europska unija uputila je ekipe za potragu i spašavanje u Bosnu i Hercegovinu nakon katastrofalnih poplava koje su prošli tjedan pogodile tu zemlju, priopćila je u ponedjeljak Europska komisija
Vidi originalni članak

Na zahtjev Bosne i Hercegovine za pomoći EU je uputio ekipe za potragu i spašavanje te poslao hitnu pomoć onima koji su već na terenu i koji su prvi reagirali na bujične poplave i klizišta.

 Tijekom proteklog vikenda u BiH su već raspoređene spasilačke ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije, koje traže nestale i pomažu u obnovi vitalne infrastrukture.

 Ukupno je 12 zemalja ponudila pomoć Bosni i Hercegovini preko Mehanizma civilne zaštite. Opremu za privremeni smještaj poslale su Albanija, Mađarska, Crna Gora, Rumunjska i Turska.

ZA DLAKU IZBJEGAO SMRT Drama bivše NBA zvijezde kraj Jablanice: Poplava mu odnijela hidrocentralu, jedva se spasio

 EU također pomaže putem svoga satelitskog sustava Copernicus koji osigurava visokokvalitetne satelitske snimke kako bi pomogao lokalnim vlastima u procjeni štete uzrokovane poplavama.

 Povjerenik za upravljanje kriznim situacijama Janez Lenarčič zahvalio je svim zemljama koje su ponudile pomoć Bosni i Hercegovini.

 “Ovo je snažan izraz solidarnosti EU-a u vrijeme velike potrebe”, rekao je Lenarčič.

OPUSTOŠENA BIH Fotografije užasa u BiH: Dječje bilježnice, uništeni automobili... Bujica razorila cijelo selo Zlate

 Do sada su u sjevernoj Hercegovini pronađena tijela 15 poginulih, uglavnom u Donjoj Jablanici gdje se golema količina stijenja, pijeska i zemlje sručila na naselje.

 Po procjenama Kriznoga stožera na području Jablanice i Konjica još uvijek se traga za između 10 i 15 osoba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare