To je to što me zanima!

EU sredinom godine vraća na staro propise o državnoj pomoći

Od sredine ožujka 2020. do kraja lipnja 2021. stvarno je potrošeno oko 730 milijardi eura odobrenog iznosa, prema podacima zemalja EU-a. Mjere potpore ulaganjima ostat će na snazi do kraja ove godine...
Vidi originalni članak

Razdoblje ublaženih propisa EU-a o državnoj pomoći, koji su vladama članica omogućili da kompanijama u koronakrizi raspodijele više od 3.000 milijardi eura potpora, završava 30. lipnja, objavila je u četvrtak Europska komisija.

Od sredine ožujka 2020. do kraja lipnja 2021. stvarno je potrošeno oko 730 milijardi eura odobrenog iznosa, prema podacima zemalja EU-a, izvijestio je Bruxelles.

- Poboljšanje gospodarske situacije zahvaljujući ublažavanju ograničenja glavni je razlog što smo odlučili ne produljiti privremeni covid okvir državne pomoći nakon 30. lipnja 2022. - rekla je Komisije Margrethe Vestager.

Mjere potpore ulaganjima ostat će na snazi do kraja ove, a mjere potpore solventnosti do kraja iduće godine.

Europska komisija izvijestila je i da će idućih mjeseci odlučiti hoće li produljiti ublažene propise o državnoj pomoći kompanijama koje trpe posljedice zbog sankcija Rusiji i nakon 31. prosinca.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare