To je to što me zanima!

Od ponoći u EU na snagu stupa zabrana uvoza ruskog ugljena

Države EU-a dogovorile su se o prijelaznom razdoblju od 120 dana kako bi industriji dale vremena da se prilagodi zabrani uvoza. Cilj je oslabiti rusko gospodarstvo u jeku njezine invazije na Ukrajinu
Vidi originalni članak

Državama članicama EU-a više neće biti dopušteno uvoziti ugljen iz Rusije nakon prijelaznog razdoblja koje završava u srijedu u ponoć.

Embargo je dio petog paketa sankcija o kojemu se EU dogovorio u travnju i stupit će na snagu od četvrtka nadalje.

NAJMANJE 12 EKSPLOZIJA Jedan poginuli u eksplozijama u ruskoj zračnoj bazi na Krimu

Države EU-a dogovorile su se o prijelaznom razdoblju od 120 dana kako bi industriji dale vremena da se prilagodi zabrani uvoza. Cilj je oslabiti rusko gospodarstvo u jeku njezine invazije na Ukrajinu.

Europska komisija je u travnju objavila da bi embargo na ugljen Rusiju godišnje mogao stajati oko 8 milijardi eura.

Embargo na ugljen EU-a bila je prva sankcija Rusiji na polju energetike. U kasnijem paketu Europska unija je zabranila uvoz ruske nafte kako bi pojačala pritisak na Moskvu.

'IZOLIRANI OD SVIJETA' Zelenski pozvao Zapad da Rusima zabrane ulaz u zemlje. Kremlj: 'Poziv je iracionalan'

Embargo na naftu trebao bi stupiti na snagu potkraj godine, uz iznimke za nekoliko država koje posebno ovise o ruskoj nafti. To uključuje i Mađarsku, kojoj će biti dopušten nastavak opskrbe naftovodima iz Rusije.

Ruski operater naftovoda Transneft priopćio je u utorak da je transport nafte iz Rusije za Mađarsku, Češku i Slovačku zaustavljen.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Smik 10.08.2022.

    Slava Rusiji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare