To je to što me zanima!

Epidemija salmonele zavladala SAD-om zbog krastavaca, preko 50 ljudi završilo u bolnici

Na nekim testiranim krastavcima pronađena je salmonela, zbog čega su vlasti ih povukli s polica.  U tijeku su daljnja testiranja kako bi se utvrdilo radi li se o istom soju salmonele od kojeg obolijevaju građani
Vidi originalni članak

Zaraženi krastavci mogli bi biti uzrok 162 zaraze salmonelom, priopćila je američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) dok istražuje je li konzumacija krastavaca dovela do porasta slučajeva salmonele diljem zemlje. Naime, 54 čovjeka su hospitalizirana, a nije zabilježen smrtni slučaj, prenosi NBC News.

Proizvođač krastavaca je rekao kako je proizvode povukao iz prodaje. 

- Prioritet nam je sigurnost kupaca. Dok čekamo rezultate testiranja za naš povučeni proizvod, imamo stalnu komunikaciju sa zdravstvenim vlastima - priopćila je tvrtka Fresh Start Produce sa sjedištem na Floridi.

HRANA ZA PSE S polica se povlači popularna hrana za kućne ljubimce! Otkrili salmonelu. Imate li je kod kuće?

Na nekim testiranim krastavcima pronađena je salmonela, zbog čega su vlasti ih povukli s polica.  U tijeku su daljnja testiranja kako bi se utvrdilo radi li se o istom soju salmonele od kojeg obolijevaju građani.  

FDA i američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) također istražuju izbijanje infekcije salmonelom Braenderup, sa 158 slučajeva u 23 države, za koje je FDA rekla da bi mogle biti povezane. 

- Dvije epidemije dijele nekoliko sličnosti, uključujući gdje i kada su se bolesti pojavile te demografiju oboljelih - navodi FDA. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gogolinjo 07.06.2024.

    Brisanje komentara su temelj demokracije po vasim standardima!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare