To je to što me zanima!

Ekološki aktivisti u Šibeniku izronili bombu iz 2. svj. rata: 'Mislili smo prvo da je bojler!'

Goran Šimić, dobitnik nagrade Ponos Hrvatske, ovog je vikenda organizirao još jednu ekološku akciju u nizu. U čišćenju podmorja pronašli su prastaru eksplozivnu napravu iz 2. svjetskog rata
Vidi originalni članak

Opasnu i staru eksplozivnu napravu pronašli su ekološki aktivisti predvođeni Goranom Šimićem u šibenskoj uvali Dumboka u Mandalini.

- Našli smo je u Dumbokoj i odmah zvali policiju koja je zatvorila sve prilaze uvali - rekao je za ŠibenikIN Goran Šimić, ronilac i član Powerlifting kluba Šibenika. Članovi kluba s gostima iz Rijeke u nedjelju su organizirali akciju čišćenja podmorja.

Nisu zaista mislili da se radi o bojleru, to je tek bila šala za Facebook. Ali opasnost naprave nije bila šala. Policija i pirotehničari stigli su kako bi uklonili bombu s plaže.

- Koja slučajnost da za dan pobjede nad nacizmom nađemo bombetinu iz drugog svjetskog - napisao je Šimić na Facebooku.

ON JE PONOS HRVATSKE Eko aktivist Goran: 'Presretan sam kada očistim deponij, a na njemu nikne trava'

Podsjetimo, Goran Šimić je i dobitnik nagrade Ponos Hrvatske. Od svibnja do listopada skupa s kolegama roniocima čisti podmorje. Ne može nahvaliti ekipu iz kluba "Roniti se mora" jer žrtvuju svoje slobodno vrijeme kako bi očistili more. Nema mjesta u županiji na kojem nije bio i koje nije očistio. Najveća mu je nagrada što se podigla svijest običnih gradjana koliko je bitno čuvati okoliš pa uvijek planira novu zelenu akciju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare