To je to što me zanima!

'Dvorišta' na Gornjem gradu su otvorila svoja vrata: 'Budite i vi dio najzagrebačkijeg događaja'

Manifestacija će biti od 12. do 23. srpnja u gornjogradskim dvorištima, skrivenim gradskim oazama koje za ovu prigodu građanima otvaraju svoja vrata, a organizatori su najavili  čak 80 glazbenih programa uživo
Vidi originalni članak

Proteklih deset godina imali smo čak 600 glazbenih događanja što je broj kojim se rijetko koja manifestacija može pohvaliti, rekao je Vedran Galić iz G.A.D u ime organizatora kulturno-turističke manifestacije "Dvorišta", koja će se ove godine održati u svom jubilarnom, desetom izdanju. 

Manifestacija će biti od 12. do 23. srpnja u gornjogradskim dvorištima, skrivenim gradskim oazama koje za ovu prigodu građanima otvaraju svoja vrata, a organizatori su najavili  čak 80 glazbenih programa uživo. Slavica Olujić Klapčić iz Kazapult promocije rekla je kako "posjetitelje ponovno očekuju prekrasni ambijenti, a prilika je to i za upoznavanje povijesti Gornjeg grada i zavirivanje iza gornjogradskih fasada".

- Dvorišta, koja TZGZ podržava od prvog izdanja, svake godine iznova oduševljavaju posjetitelje, obogaćujući našu turističku ponudu i promičući kulturnu baštinu Zagreba. Radujem se što ćemo zajedno proslaviti ovaj veliki jubilej i nastaviti širiti tople emocije i sjajnu atmosferu kroz ovo najzagrebačkije događanje. Zahvaljujem svim sudionicima i posjetiteljima što su proteklih deset godina bili dio ove jedinstvene priče, doprinijevši svojim sudjelovanjem da Dvorišta postanu istinski simbol urbane kulture i druženja u Zagrebu - rekla je Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld i otkrila novitete. 

- To je Kuća karikature Oto Reisenger u Radićevoj, Palača Oršić - Učenički dom Marije Jambrišak u Opatičkoj, dvorište Gimnazije Tituša Brezovačkog s ulazom s Jezuitskog trga i dvorište Palače Magdalenić-Drašković-Jelačić u Demetrovoj. Oko 40 posto svih putovanja na koja se odlučuju Europljani povezano je s kulturom, tim više Turistička zajednica ima mandat podržavati ovakve projekte - rekla je Bienenfeld. 

Zamjenica gradonačelnika Danijel Dolenec rekla je da su Dvorišta snažno označila identitet Zagreba i nezaobilazni su dio njegove kulturno-turističke ponude te da se i Zagrepčani osjećaju kao turisti u svom gradu. 

- Ova manifestacija koja je postala prepoznatljiv simbol našeg grada, svake nas godine okuplja i povezuje kako bismo zajedno proslavili ljepotu naših dvorišta i stvarali trajne uspomene. Ona je komplementarna ciljevima koje smo si zadali u pogledu kulturne i turističke ponude grada Zagreba. Niz programa i novih inicijativa idu ka tome da kulturu učine dostupnom i otvore vrata znamenitosti najstarijeg dijela grada s ciljem privlačenja nove publike. Istaknula bih i projekt Zagrebački kvartovi kulture koji dovode kulturu u različite dijelove grada. Pozivam sve sugrađane i turiste da posjete zanimljive lokacije na kojima ih čekaju bogati programi i sjajna glazba te u da u ovih 12 dana na 10 lokacija dožive jedan drugačiji Zagreb - rekla je Dolenec. 

Dvorišta su, zaključuju organizatori, za sve od "7 do 77", a zapravo "od 0 do 100", kao i do sada besplatna. 
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • SAKI_ZGD 10.07.2024.

    Lepi moj Zagrebe..Vracam se tebi ja

  • TVP 10.07.2024.

    Dobra, stara i kulturna tradicija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare