To je to što me zanima!

Tri potresa u razmaku nekoliko minuta na splitskom području, treslo kod Visa, Korčule i Vrlike

Ovo je deveti potres u Jadranskom moru u zadnjih 56 sati, a uznemireni građani javljaju kako se jako osjetilo, te da je tutnjilo šest do sedam sekundi
Vidi originalni članak

Večeras nešto nakon 22 sata na širem splitskom području stanovnici su osjetili potres. Uznemireni građani javljaju kako se osjetio u Splitu, Kaštelima, Glavicama, Sinju... EMSC javlja da je potres bio jačine 3,1 po Richteru, te da je epicentar bio 52 kilometra od Vele Luke, ali i prije njega potres jačine 2,9 s epicentrom od 30 kilometara od Komiže na Visu.

"Čula se tutnjava, zatreslo je kratko, ali jako"; "Tutnjilo je 6-7 sekundi i kratko se treslo", "Baš sam se prepala, dobro je zatreslo", a na Twitteru se oglasio i splitski pjevač Marijan Ban, koji je također potvrdio da je osjetio potres.

Prva dojava o potresu stigla je u 22.20 iz Kaštel Sućurca, a ovo je deveti potres u Jadranskom moru u zadnjih 56 sati, javlja EMSC.

Nešto kasnije, seizmografi Seizmološke službe objavili su da su u 22.17 zabilježili potres s epicentrom 3 km južno-jugoistočno od Maovica kod Vrlike, tako da su splitsko područje na kraju zatresla tri potresa u razmaku od nekoliko minuta.

Proteklih dana zabilježeno je nekoliko jačih potresa u Jadranskom moru i to upravo u splitskom akvatoriju, a najjači je bio 5,5 po Richteru.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Maks1. 30.03.2021.

    To je smirivanje tla!

  • x00x 30.03.2021.

    sto kaze rozga? cunami hahaha

  • x00x 30.03.2021.

    cunami?

Komentiraj...
Vidi sve komentare