To je to što me zanima!

'Dužnost pravne profesije je ne zaboraviti da su se izvršitelji holokausta branili pravom'

Forma svedena na autoritet i silu te lišena vrijednosti zaštite slabije strane nije ono što se naziva pravom u službi čovječanstva, dodao je jedan od najuglednijih hrvatskih pravnih stručnjaka Goran Selanec
Vidi originalni članak

Dužnost pravne profesije je nikad ne zaboraviti da su se tvorci i izvršitelji Holokausta od odgovornosti za vječno zlo branili ni manje ni više već urednom pravnom formom, napisalo je na Facebooku Goran Selanec, jedan od najuglednijih hrvatskih pravnih stručnjaka, doktor pravnih znanosti i ustavni sudac sa jednog od najprestižnijih američkih sveučilišta Michigan.

OBILJEŽAVANJE U ZAGREBU Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta: 77 godina od oslobođenja logora Auschwitz

- Ta se etička dužnost posebno odnosi na sudstvo kao najodgovorniji dio te profesije. Forma svedena na autoritet i silu te lišena vrijednosti zaštite slabije strane nije ono što se naziva pravom u službi čovječanstva - dodao je.

OGLASIO SE SELANEC Mjere zatvaranja trgovina i ograničenje kretanja Austrija je proglasila neustavnima - a mi?

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježava se 27. siječnja na spomen kada je Crvena armija prije 77 godina oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ponosno.antifasistican 28.01.2022.

    zapravo bi duznost pravne profesije trebala biti interpretirati cinjenice kako bi pravda bila zadovoljena, a ne pravo...ali onda ovu izjavu ustavnog suca promotrimo u kontrkstu situacije u pravosudju rh i sve postane jasno

  • 28.01.2022.

    A kome su oni dali ljudska prava ?

  • Kradem za bogate 28.01.2022.

    I danas se zakonom pravdaju segregacije

Komentiraj...
Vidi sve komentare