To je to što me zanima!

Dubrovnik dva tjedna ranije nego lani stigao do dva milijuna noćenja. U plusu su 10 posto

Iz Grada Dubrovnika iznose i da je ta tri milijuna noćenja po podacima sustava eVisitor zabilježeno 23. kolovoza, a da je od početka ove godine do 24. kolovoza noćenja bilo nešto malo više od 3 milijuna
Vidi originalni članak

U Dubrovniku je ove godine ostvareno tri milijuna turističkih noćenja dva tjedna ranije nego prošle godine, kao i ukupno 10 posto više noćenja od početka ove godine, izvijestili su u utorak iz Grada Dubrovnika. Ranijim ostvarenjem tog broja noćenja ove godine, Dubrovnik se, ističu iz Grada, još jednom potvrdio i kao vodeća turistička destinacija, a taj uspjeh pripisuju i ostvarivanju planiranih ciljeva i strategije koju provode svi dionici turističkog sektora.

Iz Grada Dubrovnika iznose i da je ta tri milijuna noćenja po podacima sustava eVisitor zabilježeno 23. kolovoza, a da je od početka ove godine do 24. kolovoza noćenja bilo nešto malo više od 3 milijuna, što je 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

I dolazaka turista je bilo 10 posto više, odnosno njih oko 947 tisuća.

KAKVE LJEPOTICE! FOTO Osnivač WhatsAppa usidrio impresivnu luksuznu flotu ispred Dubrovnika

"Uspjeh jedne destinacije ne mjeri se isključivo porastom broja dolazaka turista i noćenja već je to tek jedan od indikatora, ali istodobno vrlo bitan kada se sagleda raspored rasta brojki noćenja. Grad Dubrovnik je dvoznamenkasti rast u 2024. osigurao rastom broja noćenja u predsezoni i zadržavanjem broja noćenja u glavnoj sezoni kao 2023.", kažu iz Grada.

Naglašavaju i da je sada Dubrovnik primjer "sasvim neke druge priče" nego prije kada je bio "primjer masovnog turizma na svjetskoj mapi", i to uz novo upravljanje turizmom, a ne zabranama. Dodaju i da Dubrovnik očekuje i izvrsna posezona.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare