To je to što me zanima!

Franković (HDZ): Vučić je trebao biti u Dubrovniku. Zašto bi se mi bojali jednog malog četnika?

Franković, koji je i gradonačelnik Dubrovnika, pojašnjavao je kako  je Vučić trebao doći da bi se sam uvjerio kako izgleda grad kojeg su palili i rušili, a stanovnike ubijali i protjerivali
Vidi originalni članak

HDZ-ov Mato Franković u petak je u Saboru rekao da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebao biti na samitu Ukrajina-jugoistočna Europa u Dubrovniku kako bi na njemu dao podršku Ukrajini, no 'mostovci' su uzvratili kako je tamo iznosio sramotne stavove o Domovinskom ratu.

ZELENSKI U DUBROVNIKU Plenković: 'Milanović nije ni trebao biti pozvan na samit. To što je bio Vučić ništa ne mijenja'

- Svatko onaj tko misli da u Dubrovniku nije trebao biti Vučić taj nema veze ili pojma s međunarodnom politikom. Trebao je biti i to je uspjeh Vlade RH - ocijenio je Franković tijekom slobodnih govora u Hrvatskom saboru uime Kluba HDZ-a. Vučić je, kazao je, trebao biti u Dubrovniku da bi dao podršku Ukrajini, a ne Rusiji. 

Franković, koji je i gradonačelnik Dubrovnika, pojašnjavao je kako  je Vučić trebao doći da bi se sam uvjerio kako izgleda grad kojeg su palili i rušili, a stanovnike ubijali i protjerivali.

- Danas je Dubrovnik potpuno obnovljeni grad, siguran, uspješan, s međunarodnim ugledom. Na brdu Srđ se vijori hrvatski barjak... i to je pogled kojeg je Aleksandar Vučić vidio s terase hotela Excelsior - rekao je Franković i dodao kako je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović  prošetao Stradunom, za što Vučić nije imao hrabrosti. 

PREDSJEDNIK O SUMMITU Milanović: Pa Dubrovnik je bio Vučićev 'show'! Kad sam čuo da će biti pozvan, nasmijao sam se

- Ovo je jedna velika pobjeda Hrvatske. Predsjednik hrvatske Vlade nije išao u Beograd podržati Rusiju, nego je predsjednik Srbije došao u Hrvatsku, u Dubrovnik, podržati Ukrajinu - istaknuo je Franković.

Referirao se i na prozivku oporbe zbog toga što hrvatski predsjednik Zoran Milanović nije pozvan na samit, odgovorivši im kako se 'u Dubrovniku podržavala Ukrajina, a ne Rusija'.

- Zato Zoran Milanović nije trebao biti pozvan u Dubrovnik - rekao je.

U ZEMLJI SINKOPE Vučić je bezobrazno posramio Plenkovića u Dubrovniku

Frankovićev saborski govor izazvao je reakcije Mostovih zastupnika, Nikole Grmoje i Marina Miletića koji su poručili kako je Vučić u Dubrovniku iznio sramotne stavove o Domovinskom ratu. Grmoja je istaknuo da se Vučiću to nije smjelo dopustiti, ocijenivši to sramotom i za Frankovića kao gradonačelnika.

I Mostov Marin Miletić rekao je da je "Vučića, četnika" u Dubrovnik pozvao premijer Plenković, a on je s terase hotela Excelsior poslao poruke koje su strašne za hrvatski narod - da nije bilo agresije, da Srbija s tim nema veze itd. 

Na to je Franković ponovio kako je Vučić pozvan kako bi dao podršku Ukrajini.

- A zašto bi se mi bojali jednog malog četnika. Nismo ga se bojali 1991. Pokazali smo im zube i pokazali smo im gdje im je mjesto. Pokazujemo im danas, pokazujemo im svaki dan i neka dođe u Dubrovnik i neka gleda hrvatski barjak i neka gleda hrvatski narod jer je to želio prisvojit a nije uspio u tome - poručio je Franković.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • animi 11.10.2024.

    Zašto ste brisali komentar u kojem se piše o bračkom srbinu Arseniju Arsenu Bauku i ostalim skarambežima ? Zar st i vi ljubitelji lika i djela krvnika Tita?

  • LJIGAV, LJIGAVIJI, NAJLJIGAVIJI 11.10.2024.

    Di su šatoraši medved, deur, đakić,............,, i brabonjci iz domovinskog pokreta? FUJ......

  • kormilar 11.10.2024.

    Kad je osobni interes u pitanju ništa takvima kao što je Franković ne smeta!

Komentiraj...
Vidi sve komentare