To je to što me zanima!

Državna tajnica koja roditelje naziva ulicom ima 3962 € plaću, vozi A6, učlanjena u Naš Hajduk

Potpredsjednica splitskog HDZ-a bila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Splita, ali i za saborsku zastupnicu no na izborima je dobila 1235 preferencijalnih glasova.
Vidi originalni članak

Ne može ulica donositi odluke o stvarima koje se događaju u školi, poručila je u ponedjeljak Zrinka Mužinić Bikić, državna tajnica Ministarstva obrazovanja referirajući se na prosvjed roditelja koji ne žele poslati svoju djecu na nastavu u novozagrebačkoj osnovnoj školi zbog problematičnog dječaka koji je premješten iz druge škole. Država tajnica koja je roditelje nazvala 'ulicom' prema imovinskoj kartici za posao koji obavlja mjesečno ima bruto plaću od 5830 eura odnosno na račun joj sjedne svaki mjesec 3962 eura.

'POSLALI SMO PORUKU' Svi se učenici vraćaju u školu, osim razreda problematičnog dječaka: Nezadovoljni mjerama

U vlasništvu nema nekretnina, već su one knjižno ili izvanknjižno na njezinom suprugu. Riječ je o kući s okućnicom od 735 kvadrata, koja se nalazi u naselju Srinjine u sastavu Splita, a posjeduje i tri građevinska zemljišta od 25, 42 i 67 kvadrata. Državna tajnica nema štednje, a vozi Audi A6 iz 2016. godine kojem je vrijednost procijenila na 19.500 eura. Kupila ga je novcem ostvarenog od nesamostalnog rada, ali i štednje. Učlanjena je u Naš Hajduk. Potpredsjednica splitskog HDZ-a, ravnateljica Osnovne škole "Srinjine" te predsjednica Mjesnog odbora u Srinjinama na prošlim lokalnim izborima bila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Splita.

'ŽELIMO ZAŠTITI DJECU' Državna tajnica o bojkotu roditelja: ‘Molim roditelje da daju priliku ovom djetetu...'

Tadašnji kandidat Zoran Đogaš izgubio je od Ivice Puljka pa je bez fotelje dogradonačelnice ostala je Mužinić Bikić. Na parlamentarnim izborima bila je kandidatkinja HDZ-a za Sabor, a osvojila je 1235 glasova te nije uspjela izboriti svoje mjesto preferencijalnim glasovima. 

Nakon što je imenovana na mjesto državne tajnice na društvenim mrežama zahvalila se premijeru Andreju Plenkoviću na ukazanom povjerenju uz poruku kako se raduje novim izazovima na daljnjem razboju odgojno obrazovnog sustava. 

OČEKUJE SE SASTANAK U ŠKOLI Fuchs o učeniku zbog kojeg djeca nisu u školi: 'Ponašaju se kao da je neki kriminalac'

Nije samo državna tajnica dala skandaloznu izjavu, već je to prije nje učinio i njezin nadređeni ministar obrazovanja Radovan Fuchs koji je napao roditelje čija djeca su bojkotirala nastavu uz poruku: "To što rade je balvan revolucija". Tvrdi i da sustav nije zakazao. 

Ako ste roditelj i imate nekavih problema s ulicom, asfaltiranjem, gradnjom... Imate sumnje u obrazovni sustav ili vam nešto smeta oko škole, bila to ulica ili sam sustav obrazovanja, slobodno se javite gospodični koja vas naziva ulicom na ove brojeve i email:

Državna tajnica

  • Zrinka Mužinić Bikić
  • Telefon: +385 1 4594 461
  • E-pošta: DTODTK@mzom.hr
Idi na 24sata

Komentari 85

  • dr evil 09.10.2024.

    CRO COP bi to najbolje riješio ljepo roditelje od ovog malog natambural

  • Cukunio 08.10.2024.

    Da smo zaista katolička zemlja netko bi se sjetio da nad nasilnim učenikom treba izvršiti egzorcizam.

  • damad 08.10.2024.

    nebi ti meni puno bila na toj funkciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare