To je to što me zanima!

Država rasprodaje: Od traktora pa do luksuznih automobila

Zaplijenjene stvari onih koji nisu platili porez od ponedjeljka su na dražbama u osam gradova. Država nema gdje čuvati zaplijenjeno i zato će rasprodaje biti sve češće
Vidi originalni članak

Stari Golf za 3000 kuna, traktor za 18.000 kuna, Mercedes E klase za 70.000 kuna ili jahta Riviera za 900.000 kuna.

Ukupno više od 100 automobila i hrpa drugih stvari poput vrtnih garnitura zaplijenjenih kafićima, radnih strojeva, bijele tehnike, odjeće i namještaja nalazi se na popisu stvari koje Porezna uprava želi što prije prodati. Ovaj tjedan kreću dražbe u osam hrvatskih gradova: Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku, Krapini, Pazinu, Karlovcu i Varaždinu. Imovina je zaplijenjena onima koji nisu plaćali porez. Cijene ovise i o tome prodaje li se stvar prvi, drugi ili treći puta. Porezna uprava je na svojim internetskim stranicama objavila informacije kada se stvari mogu razgledati i opisala način kupovine. Za većinu stvari će se potencijalni kupci nadmetati na licu mjesta procjenjujući koliko im je isplativo dati za neku stvar. Poput cjenkanja koje možemo vidjeti u američkim serijama poput “Skladišni ratovi”.

Za automobile se moraju predati kuvertirane ponude. Za kupljeno nema reklamacija. Država nema gdje čuvati zaplijenjeno i zato će rasprodaje biti sve češće.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • yocko 07.04.2014.

    A kad če doći na red oni koji su milijune dužni??

  • MarioBajrić 07.04.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • dedek56 07.04.2014.

    kuvertirane ponude???? vrlo transparentno i pošteno čisto ala kuku-riku!!!!!!!!!!!!!! opet lopovluk

Komentiraj...
Vidi sve komentare