To je to što me zanima!

Dražen Slavica u vatrogasnoj odori prvi put nakon 2008. god.

Bivši zapovjednik Dražen Slavica je u ponedjeljak odao počast vatrogascima koji su poginuli na Jamnjaku 1993. godine. Gasili su požar koji je izazvan granatiranjem
Vidi originalni članak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku u ponedjeljak je obilježena 20. obljetnica pogibije vatrogasaca na Jamnjaku. Četvorica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik živote su izgubili 16. rujna 1993. godine na vatrogasnoj intervenciji na Jamnjaku kraj Šibenika. 

Gasili su požar koji je izazvan neprijateljskim granatiranjem. Dok su gasili, neprijatelj je prema njima ispalio još jedan plotun. Živote su izgubili Milenko Polimac, Nikola Klarić, Goran Kuvač i Joso Paić. 

Počast stradalim kolegama odao je i bivši vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica, koji je prošlog tjedna na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno oslobođen optužbe za propuste koji su doveli do stradavanja 13-orice vatrogasaca u Kornatskoj tragediji. Slavica je još 2008. imenovan voditeljem preventivnih poslova u postrojbi, ali se do sada u javnosti nije rado pojavljivao u vatrogasnoj odori.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • boki 87 16.09.2013.

    Jeli kriv ili ne zna Bog, ali da je arogantno prase to mu se vidi na faci on je kompleksaš koji pati od funkcije treba ga poslati da ovce čuva.

  • etrange 16.09.2013.

    Slavica nikako nemože biti kriv za Kornate! Pa nije on kontrolirao i određivao tko će se ukrcati u helikopter, jer nije bio ni blizu, a da i ne govorim o zapovijednom lancu koji kreće od zapovjednik DVD-a ili JVP-a prema Županijskom vatrogasnom zapovijedniku i onda tek prema glavnom vatrogasnom zapovijedniku, znaći on je imao informacije tek iz druge ruke (pokvareni telefon)! Možda je i bilo nekih propusta od njegove strane ali nikako onih za što su ga optužili!

  • miladraga 16.09.2013.

    Siroti čovjek tolike godine su ga zafrkavali ni krivig ni dužnog! Slavice, traži odštetu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare