To je to što me zanima!

Dramatične snimke iz Austrije: Obilna kiša poplavila Štajersku, na bageru poginuo i Hrvat (36)

Uslijed nevremena u petak poginuo je i Hrvat (36), koji je kao bagerista radio u Leobenu. Trebao je zaštititi gradilište od nenadmašne bujice, ali bager se prevrnuo u potok i ostao je zarobljen pod vodom 20 minuta
Vidi originalni članak

Jaka grmljavinska nevremena s dugotrajnom obilnom kišom uzrokovala su poplave u subotu navečer na sjeveru Graza zbog čega su angažirane brojne vatrogasne snage, piše Steiermark. Uslijed oborina došlo je do pomaka rijeke Mure u blizini autoceste Pyhrn nakon priključka u čvoru Übelbach zbog čega se promet preusmjerava. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Za područje Deutschfethritza, državni centar za upozoravanje izdao je upozorenje o teškim vremenskim prilikama, a u selu je došlo do sudara između automobila stisnutih uz zidove kuća, dok su u nekima ljudi ostali zarobljeni.

Stotine vatrogasaca bile su angažirane do noćnih sati. Štete u poljoprivredi idu u milijune, a prema osiguranju od tuče, u jugozapadnoj Štajerskoj je pogođeno 3500 hektara poljoprivrednog zemljišta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Obilna kiša uzrokovala je i nestanak struje u subotu, a već u petak poslijepodne jaka tuča ostavila je trag razaranja kroz jugozapadnu Štajersku.

Uslijed nevremena u petak poginuo je i Hrvat (36), koji je kao bagerist radio u Leobenu. Trebao je zaštititi gradilište od nenadmašne bujice, ali bager se prevrnuo u potok i ostao je zarobljen pod vodom 20 minuta. Pokušao ga je spasiti kolega s posla, no zbog jake struje to nije uspjelo, tek je drugi bager uspio podignuti ga. Muškarca su reanimirali i prevezli u bolnicu gdje je preminuo.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zrinx9 09.06.2024.

    Šef naredio da zaštite gradilište umjesto da im je rekao da se sklone na sigurno. J...š gradilište ako ode život.

  • marius0511 08.06.2024.

    Sad zamislite da je jadnik kod nas poginuo. Bili bi krivi plenkovic, milanovic, pa gazda za kojeg radi jer je on njegov rob. A kada se to dogodi u naprednom zapadu nikome nista. Isto kada se desi poplava kod nas svi su krivi od vodovoda i odvodnje na dalje jer ne ciste kanale kao u normalnim razvijenim drzavama a u tim istin svaki tjedan poplava kad malo jace kisa lupi

  • soko okolovo 08.06.2024.

    šta ti je život... odeš zaraditi koji euro, jedva čekaš da se vratiš gdje te srce vuče i pogineš.. sućut obitelji

Komentiraj...
Vidi sve komentare