To je to što me zanima!

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
Vidi originalni članak

Dežurne službe spasile su ljude koji su ostali zatrpani na gradilištu u Podsljemenu. Kako doznajemo, oko 11 sati dobili su dojavu o radnicima kojima treba pomoć te odjurili na teren. Prema posljednjim informacijama, spašeni su.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.

Kontaktirali smo i direktora tvrtke koja na lokaciji izvode radove. Rekao nam je da utvrđuju kako je došlo do urušavanja.

- Točna je informacija da su radnici ozlijeđeni. Ne znam kakave su ozljede, još uvijek se utvrđuju. Odvezla ih je Hitna, ali rekli su nam da bi trebalo biti sve u redu. Prema prvim informacijama koje su nam rekli, nisu opasne ozljede. Govoriti detalje bi bilo neozbiljno. Na mjestu događaja se utvrđuje što se dogodilo. Kopamo vodoopskrbni cjevovod i došlo je do uruđavanja ispod postojeće instalacije. Teško mi je za sada reći što je točno bilo - rekao je za 24sata direktor Matej Bungić.

 

Međutim, nakon što su izvukli ozlijeđene muškarce, na gradilištu se pojavio novi problem. Naime, počeo je curiti plin te su zagrebački vatrogasci morali riješiti i taj problem. Kako doznajemo, zatvorili su instalacije.

Na teren je upravo izašao i Državni inspektorat - inspekcija zaštite na radu.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • TAKE IT BACK 27.07.2024.

    Zašto ne objavite ime firme izvođača?

  • TAKE IT BACK 27.07.2024.

    Standardni problem hrvatskih građevinara. Ako se plati fizičko tehnička zaštita na svim gradilištima onda jbg. jedan AUDI, MERCEDES ILI BMW je manje u dvorištu. Skele se postavljaju samo da ih se vidi da su tu, Puhne vjetrić, pola skele se  raspadne, zaštitne ograde na balkonima su od drvenih letvica 3x5 cm umetnute u  željezne nosače (Selska cesta oko broja 50). Kod iskopa susjedne kuće samo kaj ne upadnu u tu rupu. Ovo sa cjevovodima je posebna priča o zaštiti. Likovi kopaju po nekoliko metara u dubinu a zaštita su im metalni šteheri na razvlačenje svakih 5-10 metara. Nema nikakve oplate, čak ni daske ne postave na rubovima. Zapravo je nevjerojatna sreća da nemamo svakog dana barem 2.3 poginula radnika.

  • kradljica 26.07.2024.

    Hebalo vas podsljeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare