To je to što me zanima!

Drama kod Skradina: 'Vatrena linija došla je kroz gustu šumu i stigla do kuća. Puše jaka bura'

Četiri kanadera i vatrogasne postrojbe aktivno gase požar koji je izbio u utorak nešto prije 9 sati u naselju Ićevo kod Skradina
Vidi originalni članak

Velika vatrena linija kroz gustu borovu šumu došla je do naselja. Dajemo sve od sebe u ovom trenutku što se može napraviti, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić trenutačno je na području Plastova kod Bratiškovaca gdje velika buktinja prijeti kućama.

- Ono najbitnije, sve objekte za sada smo sačuvali. Imamo drvenih baraka koje su oštećene, ali to ćemo sve gledati na kraju. Dajemo sve od sebe. Dosta jaka je bura i od samog početka požara bila, tako da je teško bilo što prognozirati - rekao je za HRT.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, četiri kanadera i vatrogasne postrojbe aktivno gase požar koji je izbio u utorak nešto prije 9 sati u naselju Ićevo kod Skradina, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Ističu da je požarom zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma te da požar, pored četiri protupožarna aviona Canadair CL-415, gase pripadnici JVP Šibenik, IVP Šibenik te DVD-a uz Dubravica, Sv. Jurja Kistanja, Ervenika, Zablaća, Šibenika i Skradina. Požar se aktivno gasi, navode iz HZV-a.

KRENULA EVAKUACIJA VIDEO Pogledajte buktinju koja prijeti kućama blizu Skradina: 'Teško je, dajemo sve od sebe'

Gradonačelnik Skradina Antonijo Brajković rekao je da vatra ozbiljno ugrožava kuće.

- Na terenu su sve raspoložive snage, brane ono najnužnije u ovom trenutku, a to su kuće. Evakuacija ljudi započela je prije nekih sat vremena. Za one koji se ne mogu snaći kod rodbine ili prijatelja otvorena je Osnovna škola Skradin, a kasnije u koordinaciji s Crvenim križom i Šibenikom ćemo organizirati eventualno njihov smještaj, doslovno prenoćivanje u Skradinu. Naravno, uz smještaj bit će organizirana i prehrana - rekao je Brajković.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare