To je to što me zanima!

Doznajemo: Ukrajinka koja se hvalila kako je na Krku vadila periske sama se predala policiji

Ukrajinka se u nedjelju 'pohvalila' na društvenim mrežama kako je iz mora kraj otoka Krka iščupala tri velike periske što je strogo zabranjeno i kažnjivo
Vidi originalni članak

Doznajemo kako se Ukrajinka, koja se hvalila da je na Krku vadila periske, sama prijavila u Policijsku postaju Krk te kako je zaradila kaznenu prijavu.

Plemenite periske su u Republici Hrvatskoj strogo zaštićena vrsta i njihovo vađenje je kažnjivo, ali mnogi to odlučuju ignorirati - osobito stranci. 

Podsjetimo, Ukrajinka se na Instagramu 'pohvalila' s tri iščupane plemenite periske kod Krka. Radi se o osobi koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Tatiana Kovchalia iz Ukrajine, a sliku je objavila u nedjelju na svom Instagram storyju.

JEL OVO MOGUĆE?! Nevjerojatno! Ukrajinka se na Krku pohvalila s tri izvađene periske! A to je kazneno djelo

Zakonom o zaštiti prirode regulirana je zaštita strogo zaštićene životinje, a školjka je živo biće te ih je zabranjeno ''uzeti iz prirode, namjerno uhvatiti i/ili ubiti, namjerno oštetiti i/ili uništiti njihove razvojne oblike, namjerno uznemiriti, naročito u vrijeme razmnožavanja, migracije i hibernacije, oštetiti ili uništiti područja njihova razmnožavanja ili odmaranja te prikriti, držati, uzgajati, trgovati, uvoziti, izvoziti, prevoziti i otuđiti ili na bilo koji način pribaviti i preparirati.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Palmanova 19.08.2024.

    Jesu zivotinje prezivjele?

  • 19.08.2024.

    Plavo žutu kazniti maksimalnom zatvorskom kaznom, zabraniti ulaz u RH... Nikakve koristi od njih....

  • ISTINA BOLI KAD JU PISES OVDJE 19.08.2024.

    cuc me bolu

Komentiraj...
Vidi sve komentare