To je to što me zanima!

Dostavljač je ispričao detalje sukoba na Jarunu: 'Naručili su cigarete pa su nas onda napali'

Nikoga nismo udarili niti smo ikoga povrijedili. Samo smo zaustavili jednog mladića kako bismo ga zadržali do dolaska policije, rekao nam je dostavljač
Vidi originalni članak

Bio sam u grupi dostavljača. Ti dečki su naručili neke stvari, među njima cigarete i elektroničke cigarete, a kad su preuzeli dostavljene stvari, nisu htjeli platiti. Naprotiv, počeli su vrijeđati, psovati i nasrtati na nas. Bili su jako bezobrazni i grubi, a nama nije bilo svejedno. Bilo je više narudžbi i više dostavljača. Onda nam je jedan od tih mladića zaprijetio da će nas ubiti. Tad smo se počeli braniti jer nam ovo nije prvo iskustvo s ovakvim stvarima, govori nam to jedan od dostavljača koji je sudjelovao u incidentu na zagrebačkom Jarunu, čija se snimka sukoba proširila društvenim mrežama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na početku snimke vidi se dostavljač Wolta, strani radnik, koji stoji kraj skupine mladića u crnom na pločniku. U tom trenutku biciklima stiže još dostavljača do njega, a jedan od njih snima cijeli sukob. Mladići u tinejdžerskim godinama u tom trenutku su ustuknuli, a čini se kako jedan od njih u ruci drži preklopni nož i počinje bježati. Dostavljač se zatrčao za njim i ulovio ga te ga s drugim dostavljačem odvodi natrag na mjesto početka sukoba. Ostali mladići su se razbježali. Dok mladić govori kako nije on ništa napravio, dostavljač mu odgovara kako je baš on uzrokovao cijeli sukob. Snimka se tu prekida.

- Nikoga nismo udarili niti smo ikoga povrijedili. Samo smo zaustavili jednog mladića kako bismo ga zadržali do dolaska policije. Nije nam bila namjera ulaziti u fizički sukob, ali mi smo bili napadnuti i morali smo se obraniti. Ovo nije prvi put da imamo ovakve situacije. Sve je učestalije da nas se pljačka i napada. Često nam naručuju svakakve stvari, a onda kad ih dostavimo, uzmu nam stvari pa ne plate. Ili pobjegnu ili nam prijete da će nas istući. To je strašno što doživljavamo - govori nam naš sugovornik.

KRUŽI SNIMKA Šokantni prizori sukoba stranih dostavljača i mladića u crnom: U zadnjih tjedan dana 6 napada

U Hrvatsku su, govori on, došli kako bi zaradili, a ne radili probleme.

- Ja sam nekoliko godina u Hrvatskoj te sam cijelo to vrijeme dostavljač. U početku zaista nije bilo problema kao sad. Iskreno, većina kupaca zaista su dobri ljudi s kojima nemamo nikakvih problema. Ali u zadnje vrijeme pojavile su se grupe mladih koji nas doslovno pljačkaju. Ne samo nas, nego i kolege taksiste. Imate ih po cijelom Zagrebu. Nije samo izolirani problem, ali zadnjih mjeseci je baš eskaliralo, i to su svi mlađi dečki koji budu u grupi - dodao je naš sugovornik.

U zagrebačkoj policiji nam nisu mogli reći više informacija, nego su nam samo rekli kako se još utvrđuju sve okolnosti oko sukoba sa snimka. 

Idi na 24sata

Komentari 267

  • beli1977 24.08.2024.

    Da,a Vi ste tako dobri bilo bi ljepo da mi mlade iselimo zbog Vas!!!! Prije par godina bili ste okej sad Vas ima puno više i sad ste hrabri ne vjerujem da govoriš istinu!

  • livija i ja 22.08.2024.

    Bilo bi pošteno  da ste  tražiti izjave i druge strane jer ovako ispada da se piše po naredbama .

  • dahvaul 22.08.2024.

    Di je komentar nesto u kojem piše kak nas belgijski švedski sindrom čeka,di se nebumo mogli šetat svojim gradovima .kad njih dvadeset ,trideset jajara u skupini hoda ko im kaj može.Kad njih na tisuće jajara kolko ih već ima ko zna hormoni lupe .Postat čemo manjina u državi za koju smo se borili i krvarili

Komentiraj...
Vidi sve komentare