To je to što me zanima!

Dosad neviđene fotke: Američki vojni pilot snimio je selfie s kineskim špijunskim balonom

Niz fotografija predstavlja dosad najbliži pogled na uređaj za koji su službenici procijenili da je visok oko 60 metara te težak oko jedne tone
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrane SAD-a u srijedu je objavilo zapanjujuće slike kineskog špijunskog balona oborenog u blizini obale Južne Karoline ranije ovog mjeseca. 

Fotografije su snimljene dan prije nego što su dva borbena zrakoplova američkih zračnih snaga oborila balon u blizini Myrtle Beacha.

IZVUKLI KRHOTINE Američka vojska: Pronašli smo senzore iz kineskoga špijunskog balona i ključnu elektroniku

Fotografija jasno prikazuje tajanstvenu, srebrnasto-bijelu kuglu balona s pločama koje vise ispod nje i upečatljiv prizor sjene američkog zrakoplova na balonu, piše Guardian.

Niz fotografija predstavlja dosad najbliži pogled na uređaj za koji su službenici procijenili da je visok oko 60 metara te težak oko jedne tone. 

Otkako smo otkrili kineski špijunski avion, dodatno smo postrožili nadzor američkog zračnog prostora, rekao je u javnom obraćanju prošli tjedan američki predsjednik Joe Biden, prenosi BBC.

INCIDENTI NA NEBU Joe Biden o kineskom balonu i nepoznatim objektima: 'Sve što je prijetnja ljudima ćemo srušiti'

Osvrnuo se zatim i na preostala tri nepoznata objekta koje su američke obrambene snage srušile.

- Savjetovali su me stoga sam naredio da ih srušimo jer su predstavljali opasnost za civilne zrakoplove - kazao je Biden.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Usora1 23.02.2023.

    spijunski balon? pored satelita, solarnih letjelica i bog zna cega jos amere brinu baloni. dajte nam snimak i od onog balona radioamatera.... mora da su snimali onu nezgodu sa vagonima i kemijskim otrovima u ohiu-istocna palestina...

  • 23.02.2023.

    pa dobro jel to dokazano sa dokazima da je to špijunski satelit ??? nemojte pravit rata di ga nema .

  • Gibbs55 23.02.2023.

    Imao je što i slikati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare