To je to što me zanima!

DORH se oglasio o masakru

U Državnom odvjetništvu (DORH) navode da je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru u povodu višestrukog ubojstva u ponedjeljak rukovodila očevidom
Vidi originalni članak

DORH je u utorak izvijestio da će po primitku kaznene prijave protiv Krešimira Pahokija (51), osumnjičenog za šesterostruko ubojstvo u daruvarskom domu za starije i nemoćne osobe, provesti u zakonskom roku dokaznu radnju prvog ispitivanja i donijeti rješenje o provedbi istrage.

U Državnom odvjetništvu (DORH) navode da je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru u povodu višestrukog ubojstva u ponedjeljak rukovodila očevidom u domu za skrb o starijim i nemoćnim osoba u Daruvaru te da je izdala posebne naloge radi utvrđivanja svih okolnosti događaja i naloge u odnosu na osumnjičenika.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je u ponedjeljak iz Daruvara da je policija uhitila Pahokija u ugostiteljskom objektu nedaleko od doma za starije i nemoćne osobe vrlo brzo nakon dojave o pucnjavi te da je kod sebe imao neregistrirano kratko vatreno oružje.

"U 10,18 sati je stigla prva dojava o pucnjavi, a bilo ih je u više, policijska postaja Daruvar je uputila odmah sve raspoložive snage i kolege su vrlo brzo uspjele identificirati mjesto i počinitelja", rekao je Milina novinarima. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

TRAGEDIJA POGODILA GRAD FOTO Ovo je mjesto zločina dan nakon pokolja u Daruvaru: Crna zastava pred Domom za starije

Izvijestio je kako je na mjestu događaja ubijeno pet osoba, u virovitičkoj bolnici još jedna osoba podlegla je ozljedama, dok je njih šest ozlijeđeno.

Pet ubijenih bili su štićenici doma, a jedna je osoba bio djelatnik doma.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Policija triput postupala prema Pahokiju

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, koji je također došao na mjesto događaja, istaknuo je kako je među ozlijeđenima i vlasnica doma. Ostali štićenici premješteni su u Veteranski centar.

Milina je otkrio da je policija prema Pahokiju od 2012. do lipnja ove godine postupala tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog obiteljskog nasilja.

Na pitanje treba li strože kažnjavati posjedovanje oružja, Turudić je poručio kako u zemljama gdje su se visine kazne drastično povećale broj takvih kaznenih djela nije pao.

"Treba biti izvjesnije da će počinitelj biti pronađen, uhićen i procesuiran", istaknuo je, ne želeći komentirati izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji traži rigoroznije kontrole posjedovanja oružja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • štada09 23.07.2024.

    Kako mogu posjedovati oruzje. Kad je zavrsio svoj radni staz i nije vise u vojsci, oruzje se vraca. To nije normalno. A kasnije se čude kako i zasto. Mozda je prosao pakao u ratu, nazalost, ali treba se lijeciti i ne imati posjed oruzja. Strasno. Tko tu treba odgovarati. Sve se zna ali nitko ne preuzima odgovonost.

  • iva_! 23.07.2024.

    Na zalost izborom Turudica DORH je izgubio svaki kredibilitet

Komentiraj...
Vidi sve komentare