To je to što me zanima!

Djelatnici šumarije kod Lipika pronašli zaostalu ručnu bombu iz Drugog svjetskog rata

Ručnu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja, kažu u policiji
Vidi originalni članak

U šumskom dijelu u blizini mjesta Korita kod Lipika, djelatnici šumarije u srijedu su pronašli ručnu bombu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Drugog svjetskog rata, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava požeško-slavonska.

Ručnu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja, kažu u policiji.  

I Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je o pronalasku ručne bombe u moru na širem području Lovrana. Pronalazak te bombe policiji je dojavio građanin koji ju je uočio prilikom ronjenja na nekoliko metara dubine.

TEŠKA 500 KILOGRAMA U Njemačkoj evakuirane tri bolnice i tisuće ljudi: 'Ovdje bi moglo biti još osam bombi...'

Ručna bomba bila je u najlonskoj vrećici odbačena u more te je nakon zaranjanja ronioca specijalne policije uspješno pronađena i izvađena iz mora. 

Primorsko-goranska policija izvijestila je kako je od početka mjeseca zaprimila dojavu o pronalasku ručne bombe bačene u kontejner za krupni otpad, zatim minobacačke mine u šumskom predjelu na području Gorskog kotara te ručne bombe "Breda" iz 2. svjetskog rata na širem području Kraljevice.

Sva ta minsko-eksplozivna sredstva su izuzeli za to stručno osposobljeni policijski službenici te će biti uništena na siguran način u skladu s pravilima struke, kažu u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare