To je to što me zanima!

Dječak svjedočio u Srbiji: 'Pucao sam nasumično, imao 92 metka'

I dalje traje suđenje za masakr u OŠ u Beogradu. Dulje od godinu dana dječak se nalazi u psihijatarskoj klinici. Na sud dolazi u pratnji liječnika
Vidi originalni članak

Dječak koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu ubio devet učenika i radnika osiguranja pozvan je da sutra, 8. listopada, na svjedočenje na Viši sud u Beogradu. Tamošnji mediji navode i kako će dječak biti doveden u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, to čemu ujedno biti i prvi put, nakon zločina, da napušta dječju psihijatrijsku kliniku u koju je smješten. S njim u pratnji bit će psihijatar, a bit će doveden kolima saniteta. U sudnici će biti smješten u staklenu "kućicu", koja je zatamnjena, tako da on može vidjeti sve što se događa, dok njega nitko neće moći vidjeti. Oni koji budu u sudnici dječaka će gledati na monitorima i slušati preko zvučnika.

Obitelji ubijenih učenika bit će smještene iza neprobojnog stakla u dijelu gdje u sudnici inače sjedi zainteresirana javnost, koja je iz ovog predmeta isključena. Inače, dječakov otac optužen je jer je dječaka učio pucati, te zato što nije dobro osigurao pištolje. Majku se tereti za nedozvoljeno držanje municije, jer je na jednoj od čahura, koje su pronađene u učionici, pronađen i njen DNK-a. Optužen je i instruktor u streljani jer je policiji rekao da dječak nikada nije pucao u streljani, a na snimkama se vidjelo drugačije. Inače, uoči svjedočenja Blic je objavio dijelove iskaza dječaka.

NA SUDU U BEOGRADU Nastavljeno suđenje roditeljima dječaka koji je u školi ubio 10 ljudi: Svjedoči dječakova majka

- Nisam imao namjeru ubiti sve učenike koji su tog jutra bili na satu povijesti, ali planirao sam krenuti od razreda u koji idem. Ponio sam 92 metka i imao sam želju iskoristiti svu municiju - rekao je dječak. Kaže i da ga je otac vodio u streljanu i da je bio 'ponosan na njega kako puca'. Kazao je i kako je ideju za masakr dobio dok je gledao jedan dokumentarac koji govori upravo o masakru u školi. Potvrdio je i kako je imao spisak s imenima djece koju će ubiti, a sve je, kako kaže napravio jer se osjećao 'necijenjeno i odbačeno'.

- Ne znam točno o čemu sam tada razmišljao, ali nisam htio pucati u osobe s kojima sam u dobrim odnosima - rekao je dječak. Kaže i da je oklijevao u trenutku kada je došao u školu.

PONOVO NA SUDU Otac žrtve masakra u Beogradu: 'Zašto si ubila moju kćer?'

- Došao je čuvar i pitao me hoću li ući u učionicu. Rekao sam da ću sačekati, ali već tad sam bio pod stresom, uplašio sam se i vidio sam ga kao neku prijetnju - priznao je dječak. Kaže i kako je svjestan da je pucao u čuvara.

- Ne znam zašto sam pucao u neku djecu, nisam ih poznavao, Pucao sam nasumično, nisam se obazirao na koga pucam... Imao sam još metaka, ne znam zašto sam prestao pucati. Iskočio sam kroz prozor i pozvao policiju - rekao je dječak. Rekao je i da mu je krivo i da misli da je to bio pogrešan potez. 

Idi na 24sata