To je to što me zanima!

Diskusija: Bojite li se da će nam turisti donijeti gripu?

Dolazi nam turistička sezona, stižu nam turisti iz svih zemalja. Hoće li se zbog turističke sezone, svinjska gripa ubrzo proširiti i po Hrvatskoj?
Vidi originalni članak

Svinjska gripa stigla je u Hrvatsku. Iako je bilo samo pitanje vremena, činjenica da nam je opasni virus stigao 'na vrata', nije ugodan. Procjene britanskih epidemiologa su da će od svinjske gripe do kraja kolovoza samo u Velikoj Britaniji dnevno oboljevati i 100.000 ljudi. Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da se virus H1N1 ne može više zaustaviti. Dolazi nam turistička sezona, stižu nam turisti iz svih zemalja. I prva zaražena pacijentica u Hrvatskoj, svinjsku je gripu 'donijela' iz Australije. Ministar Darko Milinović uvjerava građane da je sve pod kontrolom. Osigurano je, naglasio je, 560.000 antiviralnih lijekova i 650.000 doza cjepiva za običnu gripu. Hoće li se zbog turističke sezone, svinjska gripa ubrzo proširiti i po Hrvatskoj?

Idi na 24sata

Komentari 8

  • vrBani 04.07.2009.

    pa kaj ce nam uopce doc turisti??

  • tulipan 04.07.2009.

    upravo to me i plasi ici na ljetovanje u hrvatsku ili ne ?????????

  • smotankusha 04.07.2009.

    navodno da sljedece godine u njemackoj predvidaju da ce se zarazenost povecati na svakog treceg covjeka. I naravno da smatram da sad postoji velika mogucnost da nam turisti donesu gripu. osobno da imam gripu nebih nigdje putovala..al nikad neznas kod ljudi....sto ljudi sto cudi ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare