To je to što me zanima!

Diplomat EU-a na udaru: Ljetos paraglajderom letio iznad Gaze, sad kritizira Izrael zbog napada

Hamasovi zločini ne mogu biti izgovor za nevjerojatnu upotrebu smrtonosne sile nad palestinskim stanovništvom u Gazi, to nije razlog da se Gaza sravni sa zemljom, kazao je nakon početka rata Nijemac...
Vidi originalni članak

Ovo je prvi paraglajding let u povijesti Gaze. Kad Palestina bude slobodna i vi ćete moći isto napraviti, govorio je u snimci nastaloj ovog srpnja bivši izaslanik EU-a za Palestinu, Nijemac Sven Kühn von Burgsdorff.

POGLEDAJTE VIDEO: Udari na Gazu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On se pohvalio kako je paraglajderom letio iznad pojasa Gaze, u kojem danas bijesni rat...

STRAHOTE RATA Ova curica je u napadu na Gazu ostala bez 13 članova obitelji: 'Živimo u strahu, noćna mora...'

Funkciju izaslanika napustio je u kolovozu ove godine, a ovaj let zapravo je bio njegov oproštaj... .

Izrael je odmah njegov potez osudio, piše BBC.

IDF OBJAVIO SATELITSKE SNIMKE FOTO Izrael: 'Evo što Hamasovci grade uz vrtiće, škole, džamije. Ovog prije 7. listopada nije bilo'

- To je provokacija. Europski diplomat davno je zaboravio da on predstavlja EU i njezine članice. Nastavlja gurati palestinski narativ te je i dalje dio propagande terorističkih organizacija koje kontroliraju Gazu - oglasili su se iz izraelskog ministarstva vanjskih poslova tad, piše BBC.

MIRJANA ŠPOLJARIĆ EGGER Ova Hrvatica spasila je prve oslobođene taokinje Hamasa: 'Prevezli smo ih iz Gaze u Izrael'

Glasnogovornik EU-a potvrdio je kako oprema pripada von Burgsdorffu i kako izraelske vlasti nisu bile obaviještene o letu. Sugerirao je, piše Reuters, da je Nijemac opremu uspio unijeti u Gazu zahvaljujući svojem diplomatskom imunitetu.

GAĐAJU ZGRADE, KUĆE, BOLNICE... VIDEO Izrael bombardira Gazu zračnim udarima: 'Pogodili smo čak 320 ciljeva u jednom danu'

Nedavno je kritizirao Izrael zbog žestokih udara na Gazu, što je naljutilo velik dio javnosti, koji smatra da Izrael ima pravo odgovoriti na Hamasov napad...

SVE TEŽA SITUACIJA VIDEO Stravične snimke iz Gaze: Eksplozije odjekuju kraj bolnice. 'Čak 65 posto žrtava su djeca...'

- Hamasovi zločini ne mogu biti izgovor za nevjerojatnu upotrebu smrtonosne sile nad palestinskim stanovništvom u Gazi, to nije razlog da se Gaza sravni sa zemljom - kazao je diplomat.

Podsjetimo kako je Hamas nakon izbijanja rata objavio video u kojem njegovi borci 'dolijeću' u Izrael na motoriziranim paraglajderima, pa neki i optužuju Nijemca da im je 'dao ideju', piše NY Post.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U RATU IZRAELA I HAMASA IZ MINUTE U MINUTU

EKSKLUZIVNO 'Spasio sam šestero od Hamasa i sigurne smrti, ali nisam heroj. Za Netanyahua ja sam izdajnik'

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Pastafaristia 23.10.2023.

    Hoće li Židovi, na kraju, optužiti Nijemce da su im dali ideju za zbivanja u Gazi?

  • PetrKropotkin 23.10.2023.

    Pa to su rekli i generalni tajnik UN-a, kineski predsjednik, čelnici svih država EU... To je prvi rekao i Zoka, ali... samo je njegova izjava - "skandalozna". Tako kaže AP. Nego, hoće li izvjesiti palestinsku zastavu na ministarstvo? Ili su palestinska djeca manje vrijedna?

  • TECHNO VIKING 23.10.2023.

    Eto dao ideju islamskim teroristima za pokolj 2000 izraelaca! ...mogao bi mu se lako dogoditi "nesretan slucaj"... Pa ako ih toliko voli, neka primi jednu obitelj hamasovaca kod sebe,,, muza, 4-5 zena,, i 35 djece... I nek se klanja i moli da mu ne odrube glavu prve veceri. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare