To je to što me zanima!

Diplomacija koja je Hrvate u Zambiji ostavila na cjedilu

Ljudi su, po svemu sudeći, po djecu išli istim putem kao i svi prije njih, na sudovima su dobili blagoslov posvojenja iz Konga. Ista ta Hrvatska ignorira činjenicu da u Zambiji, u zatvoru, žive u neljudskim uvjetima
Vidi originalni članak

Nevjerojatno je i potpuno neprihvatljivo da naše Ministarstvo vanjskih poslova, kako donosimo u današnjem broju, nema pojma kakvog su zdravstvenog stanja hrvatski državljani, ponovno pritvoreni u Zambiji, i zbog čega su uopće opet pritvoreni. Na stranu sad jesu li krivi, jesu li bili žrtve prijevare i jesu li naivno u sve ušli izlažući se golemoj opasnosti - činjenica je da u zambijskom zatvoru opet sjedi osmero naših sugrađana, a da hrvatska država ništa o njima ne zna. Ne zna, recimo, da su dvoje preboljeli malariju, a dvoje da su akutno bolesni i bez lijekova. Što točno, u tom slučaju, radi naša diplomacija, što poduzima?

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • anaivah 12.02.2023.

    Dajte više prestanite s tom temom. To su odrasli ljudi, morsli su znati u šta se upuštsju. A ako i nisu bili svjesni opasnosti, nepoznavanje zakona ih ne opravdava krivnje za kršenje istog.

  • vinja 11.02.2023.

    Zašto se ne jave osobe koje su izdale dokumente ovim posvojiteljima i objasne temeljem čeka su ti dokumenti izdani. Da li je netko razmislio kako bi se hrvatske vlasti ponašale da dođe neki Kongoanac u Hrvatsku posvojiti dijete uz tvrdnju kako već ima njihovo državljanstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare