To je to što me zanima!

Detalji tragedije u Medulinu: Preminula curica (4). Roditelji i ranije tražili liječničku pomoć?

Nakon obavljene obdukcije znat će se uzrok smrti, zasad je isključena sumnja u nasilnu smrt i kazneno djelo, izvijestili su iz policije
Vidi originalni članak

U Medulinu je preminula četverogodišnja djevojčica iz Češke.

Kako smo već pisali, Istarska policija dobila je dojavu od djelatnika “hitne” u 6.05 sati da je u Medulinu potrebna liječnička pomoć djetetu.

“Policija je zaprimila dojavu da je potrebna liječnička pomoć djevojčici iz Češke. S obitelji je došla na ljetovanje u Medulin. Nije joj bilo dobro te je pozvana hitna pomoć. Na žalost djetetu nije bilo spasa”, kazala je Suzana Sokač iz PU Istarske.

STRAŠNO Tragedija u Istri: Umrla curica

Neslužbeno doznajemo da su roditelji s djecom bili smješteni u ulici Regi u Medulinu i da se djevojčica žalila na jake bolove u tvrbuhu.

“Poziv “hitnoj” bio je u 5:54 sata u srijedu. Dok naša ekipa u 6.07 sati nije došla na adresu, roditelji su sami pokušali oživljavati svoje dijete. Punih sat vremena oživljavalo se dijete po pravilima struke, ali na žalost nije bilo nikakve reakcije. Nastavilo se oživljavanje u kolima” hitne” kako bi se pokrenulo srce, ali bezuspješno. Tijelo je prevezeno na patologiju pulske bolnice radi obavljanja obdukcije” kazala je dr. Gordana Antić, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije.

Nakon obavljene obdukcije znat će se uzrok smrti, zasad je isključena sumnja u nasilnu smrt i kazneno djelo, izvijestili su iz policije.

Kako piše Glas Istre, roditelji su i ranije već tražili liječničku pomoć zbog zdravstvenih problema djevojčice. Po dolasku na mjesto intervencije dijete je oživljavao  otac po uputama dežurne dispečerke. Tim Hitne pomoći je odmah započeo s naprednim postupcima oživljavanja djeteta, sat vremena su davali sve od sebe da pokrenu srce, ali nažalost nisu uspjeli.

Kako neslužbeno doznaje Index, djevojčica je tijekom noći bila na Hitnoj. Nije poznato što se dogodilo i zašto je otpuštena kući. DORH je naredio obdukciju, koja će biti provedena sutra.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Mislilac 13.07.2023.

    Jadni ljudi, sredilo ih hrvatsko zdravstvo. Mala zemlja za velike tragedije.

  • 13.07.2023.

    Kakvi se sve propustivradevu zdravstvu i socijalnoj skrbivto je prestrašno.Sve ove hdzeovke afere nisu ništa naspram bahatosti liječnika i socihalnih radnika i onih koji bi se trebali brinuti za stare,nemočne i sa menralnim i fizičkim teškočana.U organiziranom stanovanju samo znaju kljukati sedativima a zdravstvenu skrb su u stanju opstruirati.Tko sve radi kao liječnik,med. sestra,socijalni radnik,kakvi sociopati psihopati dobro da nas još ima samo najgore je kad stradaju nevina djeca.Beroš da ima obraza dao bi ostavku..U drugim normalnim europskim državama vlade i ostavke ministara padaju zbog bezazlenih stvari,a ovi kradu i ubijaju i nikime ništa.J...m ti ovakvu državu..Propala dabogda.

  • liliZG2.0 12.07.2023.

    nema potrebe da u 21st netko umre od upale slijepog crijeva ili zapletaja, uz sve bolnice koje imamo pogotovo u većem gradu kakav je i Pula..... najvažnije je imati dobre dijagnostičare,..kao što sada vidimo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare