U malenom mjestašcu u Istri Alma Cvjetković ogradila je 3800 kvadrata zemlje. Život je odlučila posvetiti puževima. Sluzave mekušce toliko voli jesti da ih stavlja u kobasice, u gotove gulaše i paštete koje prodaje. Samoborska obitelj Viduč Hrvatima je odlučila plasirati medvjeda, a Jadranka Marenić uzgaja posebnu pastrvu mariniranu sastojcima svojstvenima žumberačkom kraju. Branka Sovulj s kćeri Petrom kreirala je specijalan slatkiš punjen samoborskim aromatiziranim vinom... Obišli smo trgovine i proizvođače te pronašli koji se sve neobični autohtoni hrvatski proizvodi nalaze na policama.
- Meso puža nije kalorično, a jako je fino – objašnjava Alma Cvjetković, koja je s uzgojem puževa počela prije 21 godinu. Na to ju je potaknula njena nona koja ih je hvatala u vinogradu i pohala. Na imanju roditelja u Matuljima otvorila je obrt Helicikultura.
>> Više pročitajte u novom broju 24sataExpressa