To je to što me zanima!

Dekan na Medicini studentima preporučio: Pratite 'Sulejmana'

Prof. Včev, dekan osječkog Medicinskog fakulteta i predavač Kliničke propedeutike, tvrdi kako će uz tursku seriju studenti bolje naučiti procijeniti stanje pacijenata
Vidi originalni članak

Studenti Medicinskog fakulteta u Osijeku dobili su zadatak pratiti tursku sapunicu Sulejman Veličanstveni kako bi lakše svladali kolegij Klinička propedeutika. Preporuka je stigla od samog dekana fakulteta prof. Aleksandra Včeva koji i predaje spomenuti kolegij. 

Klinička propedeutika predmet je na trećoj godini studija, a studente priprema za rad s bolesnikom i za klinički pregled prema dobi i stanju bolesti. 

- Za ovaj predmet vrlo je važno naučiti i prepoznati pacijentovo stanje iz njegove mimike i izraza lica, a u ovoj seriji to se fantastično može naučiti. Upravo se u Sulejmanu Veličanstvenom može vidjeti koliko se emocija može izraziti samo mimikom lica ili pokretom očiju i to bez riječi. Studentima sam samo preporučio da gledaju ovu seriju, a oni se nisu previše bunili jer su priznali i sami da je prate. To nije nikakva obveza, ali može im pomoći. I sam pogledam poneku epizodu, kada nema ništa bolje na programu - rekao je za Glas Slavonije prof. Včev. 

Seriju Sulejman Veličanstveni svakog dana prosječno prati 420.000 Hrvata, od čega je 35 posto publike visoko obrazovano. 

Idi na 24sata

Komentari 160

  • dubo 21.02.2013.

    zar nebi bilo primjerenije da gledaju "naša mala klinika" ??????????

  • josipbroz_1_1 21.02.2013.

    što vam je uzor i usporedba u 3 p.... m....rine....

  • ljubica24 20.02.2013.

    U Sabor pod hitno uvesti govor samo rukama i nogama...bez glasova...ne mogu ih više slušati !

Komentiraj...
Vidi sve komentare