To je to što me zanima!

Dalibor Matanić se pojavio prvi put u javnosti nakon optužbi za seksualno uznemiravanje

Redatelj se pojavio na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu jer ga tuži influencerica Doris Stanković
Vidi originalni članak

Dalibor Matanić nekoć je punio retke showbizza i naslovnice zabavnih magazina, a onda je Večernji list objavio ispovijesti žena koje ga optužuju za seksualno uznemiravanje i postao je tema crne kronike. Po njihovim iskazima, redatelj je navodno godinama modelima i glumicama koje su tek počinjale slao seksualne poruke, a ako bi ga odbile, to bi imalo posljedice za njihovu karijeru. Za 24sata se javila i jedna scenaristica koja je nakon iskustva s Matanićem otišla u SAD.

 U svojoj komunikaciji, Matanić je uglavnom posezao za porukama seksualnog sadržaja koje je slao velikom broju žena. Kao da zna "kome može", birao je uglavnom mlade glumice i suradnice, često opravdavajući kontakte ponudama za posao, nakon čega bi ih nagovorio da prijeđu na Viber, platformu u kojoj je aktivirao nestajuće poruke, otežavajući bilo kakvo čuvanje dokaza. Viber ima i funkciju koja pošiljatelja obavještava ako primateljica njegovih poruka snimi sliku zaslona, što ih je nekoliko pokušalo učiniti. Matanićeve reakcije na to bile su bijes i tvrdnje da se samo šalio, piše Večernji.

SLUČAJEVI ZLOSTAVLJANJA Zavjet šutnje zbog Matanića: 'Svi sve znaju, ali nitko ne želi pričati o tome jer ih je strah...'

Netom nakn što je objavljen članak s ispovijestima, 5. travnja 2024. godine, je na Facebooku napisao objavu u kojoj se kaje za svoje ponašanje, za sve krivi stres i ovisnost. 

- Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice - napisao je. 

UZNEMIRAVAO KOLEGICE Suradnik o Mataniću: 'Žrtvi smo ponudili pomoć. Tužno je što nemaju povjerenja u sustav'

Nakon toga, uslijedile su rasprave na društvenim mrežama gdje su brojni njegovi suradnici i kolege pisali da su 'svi sve znali i štitili ga godinama'. 24sata je u nekoliko navrata kontaktirao te ljude, međutim, nikad nam nitko nije htio službeno potvrditi tko su to 'svi' niti svojim imenom i prezimenom stati iza izjava. Iako su nam se anonimno javile navodne žrtve, u roku 48 sati su sve povukle svoja svjedočanstva iz straha da će se saznati tko su i da će im to utjecati na karijeru. 

UZNEMIRAVAO KOLEGICE DORH potvrdio: Policija provodi izvide u vezi Dalibora Matanića

Matanić je nakon svega izgubio poslove, istraživala ga je i policija, a u četvrtak se prvi put pojavio u javnosti nakon navodnog odlaska na liječenje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mortivoje 03.10.2024.

    Liberalni su mu odani. Partija. Sjećam se kad ga je Aco zvao u emisiju kao uzdanicu Me Too pokreta haha a ono skandal

  • Gazz 03.10.2024.

    Jel ide u zatvor ili ne

  • zrno soli u glavi 03.10.2024.

    čuj, tuži ga influencerica! Čim to čujem, navijam za njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare