To je to što me zanima!

D. Tuerk: Nije jasno želi li Zagreb brz ulazak u Uniju

Slovenski predsjednik kaže da se 'voljia Zagreba još nije do kraja oblikovala' te da od Hrvatske najviše ovisi kada će se nastaviti pregovori s EU
Vidi originalni članak

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk izjavio je u nedjelju za Slovensku televiziju da od Hrvatske najviše ovisi kada će se nastaviti njeni pregovori s Europskom unijom.
- Mogućnosti za rješenje spora i nastavak hrvatskih pristupnih pregovora u velikoj mjeri ovise o političkoj volji Zagreba koja se još nije do kraja oblikovala. Trenutačno nije jasno želi li Hrvatska doista brzi ulazak u Europsku uniju - izjavio je Tuerk. Dodao je da je u odnosima s Hrvatskom potrebno osigurati "odgovarajuću razinu međusobnog poštovanja" te da se se u komunikaciju trebaju uvažavati forma i diplomatski običaji.
Slovenija blokadu hrvatskih pristupnih pregovora od kraja prošle godine tumači "prejudiciranjem granice" u hrvatskim pristupnim dokumentima, što Hrvatska od samog početka blokade negira.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • smoker35 22.06.2009.

    eate koliko loših na hr komentare...došli zlovenci kenjat po portalu..pardon-zapadni četnici

  • smoker35 22.06.2009.

    jeli taj Turk porijeklom iz istočne bosne?prezime mu vuče... Nešto ga muči grdo i čini mi se da se njemu nekud žuri-ajd u starački dom,vidi kako izgledaš...

  • PapaŠtrumpf 22.06.2009.

    Tko se usrećio u EU ? Samo se građane ne pita ništa, a ove europsko-slovensko-hrvatske zakulisne igrice pašu samo pojedincima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare