To je to što me zanima!

Muškarac koji se zapalio na Markovom trgu je preminuo

Muškarca je na Markovom trgu prvi uočio policajac koji osigurava područje oko zgrada Vlade i Sabora i počeo s gašenjem. Muškarac je, nažalost podlegao teškim opeklinama koje je zadobio
Vidi originalni članak

Čovjek koji se u utorak oko 9.40 sati polio benzinom i zapalio na Markovom trgu preminuo je, nažalost, u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

- Muška osoba koja se danas, 11.6.2024., samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat - priopćili su iz bolnice.

Riječ je o 57-godišnjaku koji je zadobio opekline četvrtog stupnja, a liječnici iz Klinike izvijestili su kako je zadobio i endoopekline te da je u bolnicu stigao u izrazito teškom stanju jer mu je gotovo cijela površina tijela bila zahvaćena opeklinama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, muškarca je na Markovom trgu prvi uočio policijski službenik koji oko zgrada Vlade i Sabora obavlja sigurnosne poslove. Krenuo je prema muškarcu koji se u tom trenu polio zapaljivom tekućinom, a policajac je odmah zgrabio vatrogasni aparat i započeo s gašenjem. Ubrzo su stigli i vatrogasci kao i Hitna pomoć koja je muškarca hitno prevezela na Kliniku za traumatologiju.

POLICIJA O UŽASU U ZAGREBU Objavili detalje strave ispred Vlade: 'Policajac je vidio da se polijeva i krenuo prema njemu'

Svemu je svjedočila i saborska liječnica Gordana Štajminger koja je strašne scene na Markovom trgu usporedila s kornatskom tragedijom.

Na sve su reagirali odmah i iz Vlade i javili kako su potreseni ovim događajem. 

STRAVA U ZAGREBU Šef Sindikata o muškarcu koji se zapalio: Tužni smo, nikad nismo primijetili da bi mogao to učiniti

Muškarac je bio umirovljeni strojovođa, a sindikalist Dalibor Petrović kazao je za 24sata kako je bio dobar i kolegijalan i kako ovako nešto nisu mogli ni zamisliti.

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Idi na 24sata